היי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

29/09/2011 | 13:12 | מאת: אפרת

קודם כל ישר כוח על ההשקעה בתשובות! אני בת 20.לפני כמה שבועות הרגשתי כאבים וצריבה ודחיפות במתן שתן ובכללי כאבים חזקים מאוד במיוחד בכל האזור של השופכה וגם באזור של הבטן עד כדי כך שאני לא מצליחה לישון בלילה.לא הלכתי לרופא ניסיתי לשתות הרבה לימון, חומץ, חמוציות דברים שידוע שיכולים לעזור בזמן דלקת ובאמת זה נעלם לכמה ימים אבל חזר שוב.כרגע אני עדיין סובלת מכאבים וגם דליפה לפעמים.מה זה יכול להיות ומה אני צריכה לעשות? בתודה מראש.

היי בחזרה, קיימת אבחנה מבדלת רחבה לכאב בטן תחתונה המלווה בדחיפות ובתכיפות במתן שתן, הכוללת בין היתר זיהום פשוט בדרכי השתן, אנדומטריוזיס המערב את השלפוחית (מצב בו תאים זהים באופיים לאלו המרכיבים את הציפוי הפנימי של חלל הרחם זרועים באתרים נוספים באגן), דלקת אינטרסטיציאלית של השלפוחית (מלה מפחידה המבטאת בפשטות מצב דלקתי כרוני שאינו נובע מזיהום), מחלות זיהומיות של השופכה המועברות במגע מיני (לדוגמא כלמידיה) ועוד. אם להוסיף את עניין דליפת השתן יש לחשוב גם על תסמונת השלפוחית הרגיזה (אם כי הכאב אינו אופייני לאבחנה הנ"ל). כדאי לפנות לאורוגינקולוג על מנת להתקדם באבחנה חג שמח

30/09/2011 | 14:12 | מאת: אפרת

תודה רבה על התשובה! זה עבר לגמרי מעצמו ועכשיו הכל בסדר (: מקווה שזה לא יחזור.המון תודה על העזרה (:

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן