בת 45 הרטבות לילה ובריחות שתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/12/2020 | 03:43 | מאת: מרינה

היי מקווה שזה הפורום המתאים וסליחה על אורך השאלה אני בת 45 סובלת כבר המון שנים מהרטבות לילה למעשה הייתי מרטיבה כמעט כל לילה עד גיל 20 בערך ומאז יש תקופות טובות יותר ופחות בתקופות של ההריונות ולאחר הלידות (3 לידות) זה חזר ולאחר מכן שוב בא והולך מעבר לזה אני סובלת משלפוחית רגיזה והשתנות לעיתים קרובות מאוד יש לי ברקע סכרת נעורים ואירוע מוחי לא פשוט שעברתי לפני כשנה וחצי מאז המצב נהיה גרוע יותר הן בהרטבות הלילה אין לי שום שליטה על זה ואני גם לא מרגישה כשזה קורה כשאני ישנה אבל לפי המצב של הטיטול שלי כשאני קמה בבוקר זה תוצאה של לפחות 3 פעמים שהרטבתי במהלך הלילה אבל גם מבחינת מצב השליטה שלי ביום זה הפך להיות בלתי נסבל בתקופה הראשונה אחרי האירוע מוחי הייתי מרטיבה בלי שום שליטה גם במהלך היום מעבר לכך שהתקשיתי בפעילות בסיסית בעלי היה צריך להלביש לחתל ולקלח אותי עברתי ועדיין מקבלת טיפולי פיזיותרפיה לתקופה אפילו הייתה הטבה משמעותית גם ביכולת השליטה שלי בשתן בשעות היום עדיין היו פיספוסים מדי פעם אבל עברתי ללבוש תחתוני ספיגה אבל בחודש האחרון היו לי שוב המון מקרים של הרטבה בחלק מהפעמים כתוצאה מכך שלא הספקתי להגיע לשירותים בזמן וחלק מהפעמים אפילו לא הרגשתי כשזה קורה כפתרון ביניים לצערי בעלי החזיר לי טיטול גם בשעות היום מה שדי מביך אותי גם בגלל העובדה שאני עדיין מתקשה בפעילות מורכבת כך שאני לא יכולה להחליף לבד בעלי גם לא מסכים שאני יוריד לבד בשום סיטואציה בשביל שאני לא יהיה ישאר בלי זה אבל גם כי זה די בולט אני נאלצת ללבוש מכנסיים יחסית רחבות לפחות מחוץ לבית וזה עדיין לא מספיק עוזר ויש לי גם בנות מתבגרות בבית שקשה לי שהם רואות אותי במצב כזה היה לי מקרה לפני חודש שלבשתי מכנס פיג'מה קצר בבית והבת שלי בת 18 בדיוק הזמינה חברות אז היא לבקש שאחליף למכנס ארוך כי כשאני הולכת או מעט מתכופפת מציץ לי הטיטול מלמטה (מתנצלת על התיאור רק להבהיר כמה זה מורכב) אני די מיואשת ניסתי המון סוגי טיפולים מספר רופאים שהתייעצתי איתם טוענים שזה טבעי אחרי אירוע מוחי וזה יכול לעבור בעוד תקופה (חלק טענו שיש סיכוי שגם לא) טופלתי במינירין ובסוג נוסף של תרופה (לא זוכרת כרגע את שמה) לא הועיל במיוחד רק לציין שיש גם לא מעט פעמים שאני כן מרגישה צורך ויכולת להגיע לשירותים בזמן אני עושה לעצמי תרגילים ומנסה להתאפק כמה שאני יכולה אבל עדיין מכיוון שאני עם טיטול ומסיבות שמובנות לי לחלוטין אני לא יכולה להוריד את זה בלי רשות מבעלי אני נאלצת להתרוקן בחיתול בעל מקרה שאלתי היא האם יש פתרון למצב והאם ניתוח יכול להיות פתרון גם למצב שכזה

מרינה שלום, מאד נעצבתי לקרוא את שכתבת. באמת נשמע כמו התמודדות לא פשוטה. אני מאמין שבהחלט ניתן לשפר את המצב בעזרת טיפולים מתקדמים שקיימים באמתחתנו ויכולים להתאים למצב שאת מתארת. מאד מומלץ אם טרם ביצעת לעבור בדיקת אורודינמיקה רב-ערוצית על מנת לאבחן בצורה מדוייקת את המנגנון שגורם להפרעה בתפקוד מערכת השתן. בהתאם לתוצאות בהחלט ניתן להציע אפשרויות לטיפול. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן