דימום באגן אנדומטירוזיס

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/11/2020 | 17:37 | מאת: שי

שלום, בת 37 ילדתh לפני שנה וחצי לידה מסובכת עם קרע 3.לא סבלתי מדלקות אגן לפני. בחודשים האחרונים קיצור מחזור ביום יומיים וכאבים בבטן בסוף מחזור כמו צירים. ביצעתי אולטראסאונד והרופא אמר שיש דימום באגן ברמה קל- בינוני. במכתב רשום- שחלה עם CL, נוזל חושי בכמות קטנה באגן מתאים לHCL קל. רציתי לשאול מה המשמעות של הממצא הזה איך יש להתנהל מולו חוץ מלבוא לביקורת? היום סיימתי מחזור וההתכווצויות האלו ממשיכות. כן, האם מצב כזה יוביל בסופו לאנדומטריוזיס ובעיות פריון? תודה רבה.

שלום שי, משמעות הממצא היא דימום קל ככל הנראה בעקבות ביוץ כאשר המבנה בשחלה ממנו חרגה הביצית (גופיף צהוב) מדמם מעט לתוך השחלה ולחלל האגן. במידה שאת יציבה מבחינת המדדים ההמודינמיים (לחץ דם ודופק), ספירת הדם אינה מחשידה לאובדן דם חד וההמוגלובין יציב, ככל הנראה שהדימום הקל שהיה נפסק והדם שנצבר באגן ייספג מעצמו בהדרגה וניתן להסתפק במעקב בלבד. אין לכך קשר לבעיות פריון עתידיות ולאנדומטריוזיס. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

19/11/2020 | 11:45 | מאת: שי

ראשית כל אני ככ ככ מודה לך על המענה המהיר והמרגיע כבר חששתי שזה יצריך ניתוח.. מבחינת מדדים נוספים שניים היו חריגים : chr 21 iron 52 hb 12 לציין שיש לי נשאות לטלסמיה. מקווה שזה בסדר סהכ מרגישה טפו טפו טוב למעט ההתכווצויות הללו בבטן. תודה רבה.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן