צניחת איברי האגן שלב הכי מתקדם

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/11/2020 | 20:53 | מאת: עינת

שלום רב בת 45 לאחר 3 לידות ווגינליות, אחת וואקום, עוברים די גדולים אני ספורטאית בעבר, הרבה הרמת משקולות קיום הרבה ריצה. יש לי צניחה רצינית של איברי האגן( ממש אני יכולה לראות זאת) מעיק וכבד בין הרגליים , במיוחד בימי המחזור, ביוץ ולאחר ריצה. קראתי הרבה מאמרים בנושא מודעות לאופציות הטיפול בבעיה. ממש חוששת מניתוחים ומצד שני לא יכולה לחשוב על להפסיק לרוץ. האם המצב יכול להחמיר עוד ועוד בגלל הריצה? האם יש איזה פתרון לזמן הפעילות הגופנית, האם יש אופציה כלשהי לא ניתוחית והאם כל הצניחה הזאת עלולה להיות מסוכנת. תודה רבה

עינת שלום, אני לחלוטין מסכים שאין היגיון בהימנעות מפעילות גופנית שאת כה אוהבת רק בגלל הצניחה. בהחלט מומלץ לטפל בצניחה ולהמשיך בחייך הפעילים. מבחינת אפשרויות הטיפול: 1. תומכן (פסרי) - אביזר מסיליקון שמחדר לנרתיק על ידך ומאפשר לחיות עם הצניחה (אינו מתקן או 'מרפא' אותה) אך פחות להרגיש את תסמיניה. חשוב להוציא את התומכן לעיתים קרובות כדי לשטוף ולשמור על היגיינה ואז להשיבו למקום. 2. טיפול ניתוחי. כיום באמתחתנו מגוון גדול של גישות ניתוחיות לטיפול יעיל ובטוח בצניחת אברי האגן. בנשים יחסית צעירות כפי שאת, בנשים פעילות ספורטיבית ובפרט כשהצניחה מתקדמת כפי שאת מתארת, אני רואה יתרון בגישה הניתוחית הלפרוסקופית / רובוטית בה ניתן להשיב תמיכה תקינה לאברי האגן (רחם, שלפוחית השתן, מעי). המידע אודות בטיחות ויעילות הניתוחים השונים נסמך על עבודות מחקר איכותיות עם מספר גדול של מטופלות אשר פורסמו בספרות המקצועית הבין-לאומית וכן על ניירות עמדה של האיגודים לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן בעולם והחל מלפני שנה גם בארץ (עם פורסם נייר העמדה הישראלי שהיה לי הכבוד לעמוד בראש צוות מחבריו). בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן