לידה רגילה אחרי קרע 3A

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/08/2020 | 15:21 | מאת: נלי

שלום, לידה קודמת הסתיימה עם קרע דרגה 3A. נכון להיום מצבי טוב (אחרי הלידה היו קצת תסמינים של בריחת גזים וקושי בהתאפקות לקקי ללא בריחות) וכיום אין תסמינים חוץ מלעיתים רחוקות בריחת גזים או תחושה שקשה להתאפק. בטרוס יצא שהשריר שלם ונתפר טוב ובמונומטריה ראו היחלשות קלה בכיווץ ממושך. להבנתי יש לי אפשרות ללדת רגיל, במידה ואחליט אך אני מתלבטת מאוד. כעת אני לקראת לידה נוספת, רציתי לשאול שתי שאלות: 1. האם ניתן לעשות הערכה של האלסטיות של העור באזור הפרינאום? אם הוא פריך ועשוי להיקרע בקלות? 2. אם הלידה נתקעת כשראש התינוק כבר מבצבץ, איך ניתן להוציא אותו לא בניתוח קיסרי חירום ?

נלי שלום, ככלל כאשר קיימים תסמינים כלשהם (כגון דחיפות ובריחת גזים), ובפרט שבדיקת המנומטריה מצביעה על חולשה מסויימת לאחר קרע שערב את סוגרי פי הטבעת, נהוג להמליץ על לידה בניתוח קיסרי מתוכנן במטרה למזער את הסיכוי להישנות קרע בדרגה מתקדמת והחמרת התסמינים בעתיד. כמובן שההחלטה הסופית בידך ביחד עם צוות חדר הלידה. בנוגע לשאלותיך: 1. לא מוכרת דרך בדוקה ואמינה הנמצאת בשימוש קליני לבצע הערכה של האלסטיות בעור הפרינאום. 2. במצב שאת מתארת ניתן להעזר בשולפן ריק (ואקום) על מנת להשלים את חילוץ העובר. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן