ניתוח tvt ומחלות איטואימיניות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

21/12/2019 | 22:57 | מאת: יעל

לאחרונה קימת תופעה של יותר ויותר נשים המסירות שתלי סיליקון מהשדיים, בשל תופעות שונות רבות הגורמות לרעלנים לתקוף את הגוף בצורות שונות, במחלות אוטואימוניות ועוד. פרופ' שיינפלד מתל השומר, מנהל מחלקת מחלות אוטואימוניות מצביע על הקשר אם קיים. לשאלתי. האם סרט ה TVT המושתל בגוף למטרת מניעה דליפת שתן במאמץ אינו בסופו של דבר יכול להוות גוף זר מחולל דומה?

יעל שלום, הסרט המושתל ברקמה בניתוח ה-TVT (לטיפול בדליפת שתן 'במאמץ') עשוי פולימר הקרוי פוליפרופילן וטווי מסיב יחיד תוך יצירת פתחים גדולים באופן המאפשר מעבר תאי דלקת דרך הסרט. הטיפול הנ"ל הוצג לראשונה באמצע שנות ה-90 ומהווה כיום את הטיפול הניתוחי הנבחר בדליפת שתן במאמץ עם שנים רבות של ניסיון קליני בעולם ובארץ. קיים מחקר ענף הן על החומר עצמו והן על תוצאות הניתוח לאורך שנים אשר בדק את יעילותו ובטיחותו ומצא אותו בטוח ללא סיכונים מהסוג שאת מתארת. עם זאת, קיימים טיפולים נוספים גם כאלה שאינם ניתוחיים (חיזוק שרירי רצפת האגן ובשנים האחרונות שימוש בלייזר וגינלי ייעודי) וכן זעיר פולשניים (עיבוי סוגר השופכה ע"י הזרקת חומר ג'לטיני לדופן צינורית השתן תחת הנחייה אופטית) אשר אינם כרוכים בהשמת סרט ברקמות. בהתאם למצב הקליני ולהעדפות המטופלת אנו בוחרים את הטיפול המתאים ביותר. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

24/12/2019 | 02:16 | מאת: יעל

תודה על תשובתך המפורטת. שאלה נוספת, האם לאחר מספר שנים ניתן להסיר סרט זה המושתל ברקמה? ואם כן, האם הפעולה היא מורכבת, והאם היא הכרוכה בסיכון כלשהו? תודה רבה!

יעל שלום, ניתן להסיר את הסרט אך זו לא פעולה פשוטה וקיים בה סיכון מסויים. עקרונית הסרט לא נועד להיות מוסר כעבור זמן. עושים זאת רק במקרים מאד חריגים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן