חוסר יכולת להתרוקן עד הסוף משתן

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/12/2019 | 05:52 | מאת: ר. ד.

בת 39. מאז הלידה השנייה לפני 9 שנים לא מצליחה להתרוקן משתן עד הסוף. הייתי עם קטטר אחרי האפידורל ומיהרתי לבקש שיוציאו לי אותו. מאז הזנחתי ולא טיפלתי וילדתי עוד פעם אחת לפני 5 שנים ללא אפידורל. לא היה שינוי במצב. פשוט התרגלתי אליו. לפעמים מרגישה שאני צריכה פיפי ולא מצליחה לעשות. צריכה לחכות שתהיה כמות גדולה ורק אז מצליחה. אבל גם אז -לא עד הסוף. כל יתר הדברים תקינים ומתפקדים. תוכל להסביר בבקשה גם על הבדיקות עצמן. תודה.

שלום, במצב שאת מתארת כדאי לפנות לייעוץ ובדיקה ע"י רופא מתחום האורוגינקולוגיה וכן להשלים בדיקת אורודינמיקה. זו בדיקה אשר בוחנת את התפקודים השונים של מערכת השתן התחתונה (מילוי, אגירה, התרוקנות) ועשוייה להוסיף אינפורמציה חשובה בהקשר לתחושותיך בנושא ריקון לא מלא. בהתאם לממצאי ההערכה הקלינית וכן בדיקת האורודינמיקה ניתן יהיה להציע תכנית טיפול במטרה לשפר את התפקוד. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן