שילוב כריתת שחלה ו TVT

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/11/2019 | 15:23 | מאת: לילי

שלום לך אני בת 62 בריאה וספורטיבית עקב שחלה מוגדלת לגיל 36מ"מ עם מבנים ציסטיים בתוכה כשבחלק יש כלי דם במחיצות הומלץ לי על כריתת השחלה בשיטה לפרוסקופית היות ואני גם סובלת מצניחת שלפוחית השתן ובריחת שתן במאמץ הומלץ לי לשלב באותו ניתוח TVT דרך הנרתיק שאלותי האם מומלץ לשלב בין הניתוחים ? האם לכל פרוצידורה יש רופא מומחה או קיימים רופאים המומחים בשתי הפרוצדורות מהו זמן ההתאוששות המוערך לשילוב ניתוחי שכזה ולאחר כמה זמן ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית ולהליכות מאומצות בטבע בברכה

לילי שלום, התחום ברפואת נשים העוסק במומחיות בצניחת אברי האגן ובשליטה במתן שתן וצואה קרוי אורוגינקולוגיה. רופא מומחה באורוגינקולוגיה הינו בראש ובראשונה גינקולוג שהתמחה בכירורגיה גינקולוגית ובהמשך השתלם בשיקום רצפת האגן. מרבית הרופאים האורוגינקולוגים מבצעים הן ניתוחים לשיקום רצפת האגן כמו לדוגמא תיקון צניחת השלפוחית ו-TVT והן ניתוחים מתחום הכירורגיה הגינקולוגית הכללית כגון לפרוסקופיה לכריתת שחלה חצוצרה וכו' כך שהנכון מבחינתך הוא לפנות לרופא העוסק באורוגינקולוגיה שיכול לתת מענה למכלול הבעיות שאת מציגה. משך ההתאוששות הצפוי תלוי באלו הליכים בדיוק יבוצעו בניתוח אבל ככלל נע סביב 2-4 שבועות. לגבי פעילות מאומצת וספורט נהוג להמתין כ-4-6 שבועות, לאחר הביקורת שאחרי הניתוח. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן