שאלה בעניין צניחה נרתיקית

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/07/2019 | 10:16 | מאת: אני

שלום ד"ר. אני בת 30 .ולאחרונה הייתי בבירור אצל אורוגניקולוג עקב עצירות חסימתית עם צורך בדיגיטציה. בבדיקה עולה כי קיים רקטוצלה קלה. לבטורים מתכווצים 3 מתוך 5. אבל בסןנר לא נצפה רקטוצלה אמיתית. לא כ"כ הצלחתי להבין את העניין הזה... מה צריך לעשות ? זה מפריע לי מאד! ברמה של 8 מתוך 10. מרגישה מוגבלת!מאד. נעזרת רק באצבעות. האם כדאי לעשות ניתוח ? ומה ההבדל בשיטה דרך הבטן או הנרתיק .או רוצים להגיע לתוצאה ארוכת תווך. אודה מאד למענה.

שלום רב, צאייה חסימתית יכולה להיגרם ע"י רקטוצלה אם כי לא בהכרח. קרה לי בעבר שהופתעתי מכך שלאחר תיקון רקטוצלה שנראה יחסית קל בבדיקה קלינית או בהדמייה, השינוי ביכולת להשלים יציאה היה ניכר ומשמעותי. כמובן שכשהרקטוצלה גדול ובולט קל יותר לנבא את מידת השינוי שיחול בעקבות התיקון אבל כיוון שמדובר בהתערבות סה"כ פשוטה הכרוכה בלא הרבה סיכונים נראה לי שעדיף לעבור את התיקון ולקוות שפעולת המעיים תשתפר בעקבותיו. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

13/07/2019 | 21:39 | מאת: אני

תודה על המענה ! כאשר אתה אומר...שזה פרוצדורה פשוטה הכוונה לגישה דרך הנרתיק ?או לפרסקופיה ? מה מומלץ יותר .. אני בת 30 ...ובעז"ה אני רוצה עוד ללדת...(אסור לי לידה וגינלית...כי עברתי לידה בניתוח קיסרי חתך טי ). וברקע ...אני סובלת מאנדןמטריוזיס מה הגישה הניתוחית המומלצת?

לאור הנתונים החשובים שאת מציינת נראה כי הגישה הנרתיקית מתאימה יותר במקרה שלך ולכך התכוונתי. בברכה, דר' בני פיינר מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

14/07/2019 | 13:11 | מאת: אני

תודה ! אבל לפי מה שראיתי ...עדיף בגישה הלפרסקופית ..לא?ע"מ לזכות בתוצאות ארוכות תווך . יש לציין שהליגה האחרונה היתה מוקדמת שבוע 32. לאורך כל ההריון סבלתי מכבדות גדולה בנרתיק. ואחרי ההריון סבלתי מדליפת שתן .שאחכ הסתדרה... מה לעשות ??בכל זאת עדיף גישה מהנרתיק ?

היתרון בגישה הבטנית (לפרוסקופית / רובוטית) הוא בראש ובראשונה בצניחה במדור האפיקלי (מלשון אפקס) כלומר הרחם ו/או כיפת הנרתיק. בצניחה שעיקרה בדופן הנרתיק האחורי (רקטוצלה) סיכויי ההצלחה בגישה הוגינלית מצויינים ואין יתרון ללפרוסקופיה. כמובן שחשוב לעבור הערכה ע"י אורוגינקולוג טרם הניתוח על מנת לוודא שאין המדובר בצניחה משולבת המערבת בנוסף עוד מדורים. בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

15/07/2019 | 15:11 | מאת: אני

תודה על המענה !!

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן