צניחת שלפוחית וכאבים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

31/12/2018 | 09:42 | מאת: צניחת שלפוחית וכאבים

שלןם רב בת 38 . חודשיים לאחר לידה 3. אובחנתי בצניחת שלפוחית שתן בדרגה קלה ממש כאופיייני לאחר לידה.אני סובלת מכאבים בנרתיק ומתחושת לחץ תמידי ו"שיושב" שם משהו שממש מפריע לי לתפקד. אחרי עמידה או מאמץ זה גובר. מהסתכלות של גניקולוג ואורוגניקולוג נקבע כי אין קשר ושהצניחה לא משמעותית כדי לגרום לכאבים או לאי הנוחות. האם צניחה קלה לא גורמת אי נוחות כפי שציינתי קודם? או שיכולה לגרום למרות הדרגה הנמוכה? מה אפשר לעשות כי אני ממש אובדת עצות והמצב ממש מתסכל ולא עובר.

שלום, צניחת אברי האגן בדרגה קלה בהחלט עלולה לגרום לתחושת אי נוחות אך לא שכיח שגורמת לכאב. כאב בנרתיק יתכן שנגרם עקב טונוס מוגבר בשרירי רצפת האגן או שזהו כאב ממקור עצבי בעקבות טראומה לסיבי עצב במהלך הלידה. חשבו לעבור הערכה קלינית רפואית במטרה לנסות ולאתר את המקור לכאב ובהתאם ליצור תכנית טיפולית (בהתאם לאבחנה המשוערת ניתן לשקול סוגים שונים של טיפול) בברכה, דר' בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן