רצפת האגן לפני לידה שניה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

11/11/2017 | 20:47 | מאת: עדי

שלום אני בת 37 בהריון שני כרגע שבוע 35 לאחר הלידה הראשונה לפני כשנה וחצי חלה צניחה ברצפת האגן של שלפוחית השתן והרקטום עשיתי תקופה פיזיותרפיה אך ללא הועיל כרגע אני בסיומו של הריון שני ואיברי רצפת האגן ממש בולטים ונמצאים בפתח הנרתיק כנראה מלחץ הרחם עליהם. אני ממש חוששת מהלידה הקרבה ומזמן הלחיצות שהכל פשוט ייצא החוצה ויגרם נזק בלתי הפיך. מה הסבירות ומה מומלץ.לעשות? תודה

עדי שלום, לפי התיאור שאת מוסרת הנזק לרצפת האגן התרחש כבר ככל הנראה בלידה הקודמת וכעת את בעיקר מרגישה את תוצאותיו. מסיבה זו אני בד"כ ממליץ ללדת לידה נרתיקית (ולא בניתוח קיסרי אלקטיבי) כי ממילא הנזק קיים ויצריך טיפול בהמשך כך שגם אם הלידה הקרובה תחמיר עוד במידה מסויימת את הנזק הקיים (לא בהכרח אגב) עדיין זה עדיף על פני לפתוח חזית נוספת בדמות ניתוח קיסרי (ניתוח המצריך פתיחת הבטן על כל שכבותיה) שגם הוא כרוך בפוטנציאל לסיכון ולסיבוכים. עקבתי אחרי לא מעט נשים צעירות בנות גילך עם צניחה לאחר לידה קודמת, ומרביתן עברו לידה נרתיקית נוספת במהלך טוב ותקין ובהמשך טיפלנו בצניחה בהצלחה. כן הייתי ממליץ לבוא להערכה קלינית מלאה בתום תקופת משכב הלידה (ששה שבועות לאחר הלידה). בברכה ובהצלחה, ד"ר בני פיינר

12/11/2017 | 07:42 | מאת: עדי

תודה רבה על המענה 1.האם וכיצד יתכן כי לחיצות ממושכות בלידה הקרבה לא יגרמו לכל האיברים ממש לצאת החוצה מבלי להכנס אחכ חזרה? הכוונה ממש בלידה ובמשכב הלידה לאחריה 2. כיצד ניתן ליצור עמך קשר לאבחון וטיפול?

בתשובה לשאלותיך: 1. הלחיצות בלידה עלולות לגרום להבלטת הצניחה באופן זמני (לעיתים אף מעבר לפתח הנרתיק) אך לטווח הארוך אין לכך משמעות כי כאמור הנזק כבר קיים ויצריך טיפול ממילא. אל לך לחשוש ממצב שהאברים הצנוחים יצאו מחוץ לגוף ולא יוכלו לחזור למקומם. זה לא קורה למעט במצבים מאד מתקדמים ומוזנחים של צניחת אברי האגן לאחר שנים ארוכות. 2. לחצי על הלינק שבראש הפורום וכל הפרטים יופיעו. בברכה ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן