דימום קל , צריבה ואי נוחות באיזור התפרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/10/2017 | 18:16 | מאת: ניתוח ציסטולה דרגה 3 ורקטצולה דרגה 1

שלום רב, אני בת 69 , עברתי את הניתוח הנ"ל לפני שבוע + . מרגישה צריבה לאחר מתן שתן , התחלתי לסבול מעצירות וישנו דימום קל עם ריח לא נעים , [ התקלחתי כבר בבוקר הראשון למחרת הניתוח בכוחות עצמי ] מרגישה אי נוחות באזור התפרים , ממש כמו ילאחר לידה . שאלתי האם אלה תופעות נורמליות לאחר הניתוח ? בתודה גדולה מראש .

שלום רב, בהחלט נשמע סביר. צריבה - עקב מגע השתן עם אזור החתך הניתוחי שמחלים בהדרגה. עצירות - אם בוצע תיקון דופן הנרתיק האחורי יתכן לחץ של התפרים מעל הרקטום, צפוי לחלוף בהדרגה, מומלץ להעזר במרככי צואה (סירופ אבילק, אבקת נורמלקס וכו'). דימום קל - זהו דם שמצטבר מאחורי קו התפרים ומשתחרר. הפרשה עם ריח - ככל הנראה תגובה של חיידקים בנרתיק לנוכחות התפרים, צפוייה לפחות בהדרגה ולהיפסק עם ספיגת התפרים. בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן