ניתוח כריתת חצוצרה עקב חסימה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

10/07/2017 | 07:54 | מאת: דורית

בס"ד שלום! אני חולת קרוהן. לפני עשר שנים עברתי ניתוח של כריתת מעי גס בשיטת הלפרסקופיה. עשו לי פאוץ. עברתי ניתוח קיסרי .עשיתי 3 ניתוחים עד היום . היום אני מענוינת לעבור טיפול ivf. אך עקב נוזל שנצבר בחצוצרה הדבר גורם לירידה בפוריות. הומלצתי על ידי הרופא לכרות חלק מהחצוצרה החסומה ולעשות זאת בניתוח רגיל ולא בלפרסקופיה. בהתיעצות עם רופא גסטרו נאמר לי שכל ניתוח באזור האגן מסובך ומסוכן עקב הניתוח מעי שעברתי. אשמח לשמוע מה דעתך. מה הסיכונים? במידה ואין האם באמת עדיף ניתוח בשיטה הרגילה ולא בלפרסקופיה. תודה רבה

דורית שלום, פורום זה עוסק בבעיות הקשורות במבנה ובתפקוד רצפת האגן בלבד, ועל כן שאלתך אינה ממש קשורה לנושא הפורום. אבל אענה עליה בכ"ז. לאור עברך הכירורגי הייתי עושה כל מאמץ להימנע מניתוח נוסף. החשש הוא מהידבקויות מרובות בבטן ובאגן אשר מעלות במידה ניכרת את הסיכון לפגיעה באברי הבטן במהלך הניתוח, בעיקר במעי. יתכן שעדיף לנסות כמה מחזורי ivf לפני ששוקלים התערבות ניתוחית נוספת, על אף החצוצרה הלא תקינה שלכאורה עלולה להפחית את סיכויי ההצלחה אך יתכן שהטיפול יצליח בכ"ז.

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן