כאבים לאחר לפרסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

27/03/2017 | 14:28 | מאת: סיוון

שלום, עברתי ניתוח לכריתת שחלה וחצוצרה לפני כמעט שבועיים, במסגרת הניתוח בוצעה הרמה ידנית של הטבור. בימים האחרונים התחילו לי דקירות סביב הטבור. האם הדבר מרמז על דלקת באגן? האם יכול להיגרם נזק פנימי לטבור? האם יכולה להתרחש פגיעה עצבית כלשהי כתוצאה מניתוח לפרסקופיה? אציין שהחלק החיצוני של הטבור נחתך במהלך הניתוח (אותה חתיכת בשר שנמצאת בתוך הגומה של הטבור). תודה מראש

שלום סיוון, כאב בטבור לאחר לפרוסקופיה סביר ושכיח ומבטא בד"כ את תהליך ההחלמה של החתך דרכו מוחדרת המצלמה לחלל הבטן. במידה שהפצע בטבור הפך אדום יותר מכפי שהיה לאחר הניתוח או שמפריש הפרשה בעלת אופי מוגלתי כדאי להיבדק ע"י רופא כדי לשלול זיהום בצלקת. בברכה, ד"ר בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן