ורידים "מתים" בידיים וסיבולת נמוכה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/12/2019 | 05:05 | מאת: ליאור

שלום רב, בן 31.5. לפני כשנה עברתי אירוע שני של פרפור פרוזדורים וכשנה וחצי לפניו עברתי את האירוע הראשון (הראשון נגרם בשל הרעלת אלכוהול והשני בשל דום נשימה בשינה). שניהם טופלו במנות גדולות של פרוקור IV לאורך כל אשפוז בשתי הידיים (2500-3000 יחב"ל סה"כ בכל אשפוז). הסיבה להחלפות הידיים היתה הפסקת תפקוד של הוריד בעת האשפוז והווצרות פקקת בו. לאחר האשפוז הראשון הבנתי שהפרוקור "שרף" לי שני ורידים ("דלקת כימית", דברי הקרדיולוג) שלמעשה הלכו לחלוטין (אחד עוד במהלך האשפוז) ולאחר האשפוז השני הלכו עוד 3 ורידים. הבעיה שלשמה הגעתי הנה - מיד לאחר האשפוז שמתי לב שהסיבולת שלי בידיים נהייתה נמוכה מאד. אפילו צחצוח שיניים מעייף אותי ואני צריך לעשות הפסקות עם היד לאורכו כדי שתקבל מנוחה וכדי שאוכל לצחצח (כח גס תקין, בירורים אורתופדי ונוירולוגי תקינים). בירור קרדיאלי מקיף (שכלל בין השאר 3 אקו-לב ו-3 קרדיולוגים) תקין לחלוטין. הלב פיקס. השאלה שלי - האם ייתכן שהורידים המתים הללו מובילים לעייפות של היד? למעין סיבולת נמוכה? הבנתי שהדבר נפוץ אצל אנשים עם דליות ברגליים ותהיתי האם ייתכן שזה גם המנגנון אצלי? אם כן, האם ניתן להוציא את הורידים הללו ולשם את הסיבולת של ידיי בחזרה? אשמח לכל עזרה, תודה רבה, ליאור

17/12/2019 | 16:35 | מאת: ד"ר רם אברהמי

אין כל קשר לורידים השטחיים ממליץ להשלים בדיקת לחצים עורקיים בידיים ודופלקס ורידים בגפה עליונה אחכ לכירורג כלי דם

מנהל פורום כלי דם ורידים