פקקת ורידים ותגובה לטיפול באליקוויס

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

18/08/2019 | 13:07 | מאת: רוני

שלום רב. אבי סבל שנים רבות מפקקת ורידים. לפני שבועיים בבדיקת סי.טי. התגלה קריש דם בריאה. הוא התחיל טיפול ב Eliquis , 10mg פעמיים ביום, ולאחר שבוע ירד ל 5mg פעמיים ביום.במהלך השבוע האחרון הופיע כתם אדום על הרגל, והתפשט מיום ליום. רופאת המשפחה קיבלה את התמונה ( אינה זמינה לביקורים ומסרבת לקבל מטופלים ללא תור ) ועל סמך התמונה קבעה שמדובר בדלקת, קיבל אוגמנטין. נטל אוגמנטין במשך 5 ימים ואין שום שיפור. האם הכתם אכן נובע מטיפול באליקוויס ? האם המצב מסוכן ?

20/08/2019 | 18:48 | מאת: ד"ר רם אברהמי

לפי התאור זה שטף דם על רקע טיפול במדללי דם ולא דלקת לכן אולי יש לבחון הפסקת אנטיביוטיקה אם שטף דם יקח כמה שבועות שיספג ולהפך בהתחלה יגדל וישנה צבע .

20/08/2019 | 20:53 | מאת: רוני

תודה רבה רבה ! עזרת לנו מאוד !

מנהל פורום כלי דם ורידים