סנדרום nutcracker ו may thurner

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

23/10/2018 | 11:10 | מאת: יוסי

שלום דוקטור, הייתי במיון בגלל חולשה וכאבים בצד שמאל של הגוף, לפי הרופאים המקור היה שריר, עשו לי סיטי אנגיו וראו may thurner syndrome ו nutcracker syndrome, אף אחד כולל הרופאה שלי לא ידע להסביר לי מה זה, ועם זה מסוכן. אני רק יודע שזה אצלנו ככה במשפחה כי לאח שלי ולאמא שלי יש גם את זה. אשמח להסבר על מה זה, ועם צריך באמת לטפל בזה? עד היום עשיתי צבא עושה ריצות רוכב על אופניים וכו , תודה מראש

23/10/2018 | 17:08 | מאת: מאי טרנר סינדרום

זה וריאנט אנטולי בו העורק ההולך מהבטן לרגל ימין לוחץ על הוריד שמנקז את הרגל השמאלית . כשזה משמעותי יש נפיחות של רגל שמאל ולעיתם פקקת .אם אין נפיחות ואתה מתנהל רגיל כפי שצינת אין כל צורך בהתערבות כי המשמעות שהממצא מקרי ללא כל לחץ ממשי הגורם לנפיחות או עומס על הרגל . ממליץ לפנות לבדיקת כירורג כלי דם . יש לא מעט דברים שאנו רואים בהדמיות השונות שאינם דורשים טיפול

מנהל פורום כלי דם ורידים