ערמונית מוגדלת מאד, כ-125 סמ"ק

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

12/06/2015 | 12:42 | מאת: יאיר

אני לוקח פרמיקסון ודואודרט מדי ערב כבר יותר משנתיים. באחרונה יש לי הרגשת אי-נוחות (כעין לחץ או כאב קל) בבטן מצד ימין. בבדיקת אולטרה סאונד בטן עליונה כולל כליות ואולטרה סאונד כליות ודרכי שתן, הכול היה תקין, פרט להערה על ערמונית מאוד מוגדלת כ-125 סמ"ק. האם זה יכול להסביר את ההרגשה הלא נוחה בבטן מצד ימין? מה מומלץ לעשות עם הערמונית המוגדלת?

12/06/2015 | 17:34 | מאת: יאיר

לא רשמתי מספר פרטים חשובים. גיל: 75. בריא ועושה פעילות גופנית יומית. סכרת מאוזנת עם כדורים. לחץ דם מאוזן כנ"ל. כולסטרול מאוזן כנ"ל.

שלום רב, לפי מה שציינת אין מקור אורולוגי לכאבי הבטן מימין. חשוב שתבדק אצל כירורג- ואולי תעבור גם CT בטן לשלול אבנים בדרכי השתן או בעיות במערכת העיכול כמקור לתלנותיך (למשל דלקת בתוספתן או במעי). אם אתה מתרוקן באופן תקין לגודלה של הערמונית אין משמעות. אם לא- אזי כנראה שתזדקק לניתוח להסרתה. במקרים של ערמונית כזו גדולה ההמלצה היא ניתוח פתוח- עליך בכל מקרה להבדק ולהתייעץ על כך עם האורולוג המטפל שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת