בעיה שטרם אובחנה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

11/09/2014 | 16:04 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בן 34. מזה כשש שנים סובל מהתקפי כאבי שמתרכזים בטן תחתונה ממש למטה לכיוון כל המערכת הזיכרית, אשר התדירות של אותם התקפי כאב עולה בתקופה האחרונה ונעשית בתדירות די גבוה דבר שהיה קורא כמו אחת לחודש לפני כן, אותו התקף כאב שנמשך מרגע שהוא מתחיל כשעתיים לערך וכאשר הוא דועך יש שארית מהכאב למספר שעות. הכאב מתחיל בלחץ בבטן תחתונה כפי שציינתי קרוב למערבת הזיכרית ובהמשך הכאב יורד לכיוון מפשעה/פניס, אשכים ובהמשך לפי הטבעת. ישנה לעיתים תחושת של גזים בבטן, אך ללא יציאת גזים או יציאה. לציין כי היציאות סדירות ותקינות מידי יום. עוד אציין כי שמתי לב שאם אני לא הולך בזמן לשירותים להתרוקן מבחינת צואה הכוונה מתאפק ולא הולך ישר לשירותים כשאני מרגיש שיש לי יציאות אזי בטוח שבאותו יום יתפוס אותי אותו הכאב שתיארתי לעיל עברתי בירור: ניתוח בקע לפני 6 שנים אשר חשבו שזה הגורם לכאב אך ללא הואיל! קולונוסקופיה-תקינה C.T. בטן ואגן - תקין אולטרסאונד בטן תחתונה - תקין אולטרסאונד אשכים +דופלר - תקין בדיקת שתן PCR למחלות מין - תקין PSA-0.65 שתן לכללית עם 10 אריטרוציטים. ספירת זרע תקינה אך במעבדה נאמר שיש לי כדוריות דם לבנות קצת וכן מעט כדוריות דם אדומות. תרבית זרע- צמיחה מעורבת. אין לי צריבה שופכתית, אין כאב לאחר שפיכה, אין כאב בגב תחתון, אך יש לחץ וכאב לכיוון הפרינאום. בבדיקה ידנית של ערמונית רגישה מאד. שוב הכאב הוא בעל אופי גלי. האם יתכן ויש לי דלקת בערמונית בכל זאת על פי התיאור שאני מתאר? האם תיתכן דלקת בערמונית ללא הגברה במתן שתן וללא כאב בשתן ו/או צריבה בשתן? מה יכול להיות עוד הכיוון לכאב כפי שאני מתאר אותו? האם לפי הבדיקות שנעשו לי יש צורך בבדיקות נוספות לדעתך? סיטי אורוגרפי צריך? בדיקות נוספות? איזה ? אשמח לתשובתך ותודה על סבלנותך האדיבה בברכה

שלום לך, עושה רושם שעברת בירור מקיף מאוד, לא נראה שהחסרת משהו. נשמע לפי התיאור שלך שמדובר בדלקת כרונית בערמונית (שלא ניתן לזהות את המקור/חיידק) או תסמונת הכאב הכרוני באגן, שהיא מאוד מתסכלת גם למטופל וגם למטפלים. כרגע עליך להמנע מבדיקות מיותרות ולהתמקד במה לעשות כדי לעזור לעצמך, חוזה בעיקר לצמצם את כל מה שמחמיר את התלונות: המנעות ממדע מיני המנעות מקפאין ואלכוהול, המנעות מעישון, המנעות ממזון חריף מדי. נטילת משככי כאבים, שתיה מרובה של מים. לצערי אין לי מה לתרום לך יותר מזה..

14/09/2014 | 15:37 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת