זרם השתנה מוטה הצידה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

15/08/2012 | 09:37 | מאת: אייל

שלום. אני בן 55 סובל כשנתיים מערמונית מוגדלת (50) וקימה בלילה לצורכי הטלת מימיי. שמתי לב שבבוקר אחרי קימה לפעמים בזמן הטלת מימיי זרם השתן מוטה הצידה (זרם בינוני - חלש). יש קצת אי נוחות בקצה הפין והרגשת היצרות בשופכה והעצמת אי נוחות/ כאב .אחרי שחרור שלפוחית השתן ההרגשה הלא נעימה עוברת. לא נמצאו בבדיקת תרבית שתן וPCR חידקיי מחלות מין וחיידקים אחרים . על מה זה יכול להעיד ומה עליי לעשות?

שלום רב, הגדלת הערמונית יכולה לגרום להפרעות בזרם השתן וגם היצרות בשופכה. אם הזרם לא יוצא טוב ניתן לתת לך תרופות שישפרו זאת כמו חוסמי אלפא דוגמת קסטראל, אומניק ודומיהם. אם אין שיפור ויש חשד כי היצרות בצינור השופכה היא הגורם עליך לעבור בדיקות כמו ציסטוגרפיה (שיקוף של מערכת השתן) וציסטוסקופיה- הסתכלות ישירה לתוך השופכה- ע"י אורולוג מוסמך. בהתאם לממצאים יוחלט מה הטיפול- לעיתים יש צורך בביצוע הרחבה של הצינור בעזרת קטטר, או ניתוח לפתיחת ההיצרות, שכמובן נעשה בהרדמה.

16/08/2012 | 12:13 | מאת: ללא שם

הבדיקה מתבצעתבהרדמה מלאה?? או רק ניתוח?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת