שבר בקרסול, החלמה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כף רגל וקרסול

07/04/2019 | 22:15 | מאת: מרב

שלום, לפני כחודשיים נפלתי ושברתי את הקרסול עם פריקה (שבר בכל 3 עצמות הקרסוח- טרימולר) עברתי לפני קצת פחות מחודש וחצי ניתוח והרגל מקובעת באייר קאסט. המנתח איפשר הליכה עם קביים במשקל של 50 אחוז עם האייר קאסט ובמהלך היום הזזת הרגל לפנים ולאחור בתוך הקאסט הפתוח. עדיין לא אפשרו לי להתחיל פזיותרפיה. כאשר הרגל לא מורמת וללא הקאסט- למדל במקלחת- הרגל מאדימה מאד וכואבת. בנוסף, בעקב הרגל יש תחושה מעט עמומה, כאילו צמח עור נוסף בעקב שמונע תחושה מלאה. כשאני נוגעת עם היד אני מרגישה את העקב אבל כשהיא מונחת ברצפה, יש תחושה עמומה. שאלותיי הם- האם 6 שבועות לאחר הניתוח בדרכ מאפשרים הליכה ללא האיר קאסט? איך עושיםאת זה עם הכאב והאדמה של הרגל? האם התחושה המעט עמומה בעקב נורמלית? כמה זמן לוקח בממוצע לחזרה להליכה ולשגרת חיים נורמלית? תודה, מרב

שלום מירב! כל התחושות אותן את מתארת די רגילות למצבך. לגבי אופי הדריכה הכל תלוי בהיקף השבר וצורך הקיבוע, בד"כ בשבר תלת פטישוני עם קיבוע פנימי לא מאפשרים נשיאת משקל למשך 6 שבועות ממועד הניתוח. בכל מקרה אני ממליץ לך להתיעץ עם המנתח שלך בברכה

מנהלי פורום כף רגל וקרסול