תרופות לכל החיים-סבילות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

21/08/2019 | 20:31 | מאת: שואל

שלום ד"ר ערד קודש. לקחתי ויפאקס XR במינון 225 מ"ג משך כמה חודשים כנגד התקפי חרדה- לצערי זה לא עזר מספיק. הרופא המטפל אמר שכיון שאני לא מגלה תגובה מספקת ל-SNRI /SSRI אין מנוס מהוספת קלונקס במינון 1 מ"ג בכל לילה. לאחר התוספת, חל איזון במצב התקפי החרדה למשך שנתיים ואז שוב התקפי חרדה חזרו. הועלה הקלונקס ל-2 מ"ג ונוצר איזון של ההתקפים למשך 5 שנים. כעת שוב חזרו ההתקפים (אני מניח שמדובר בסבילות שהמוח מפתח לקלונקס ולכן עם הזמן העדר השפעה). הפסיכיאטר אומר שאין מה לעשות אלא להמשיך את ההרכב הטיפולי במינונים האלו ולהוסיף CBT פרטני. לטענת הפסיכיאטר את הקלונקס והויפאקס XR אצטרך לקחת שנים רבות/לכל החיים. האם גישתך בטיפול פסיכיאטרי היא גם שבמקרים מסוימים מתייחסים להפרעת חרדה כמו למחלה כרונית כסוכרת נניח? כלומר טיפול "לכל החיים"? כפי שהתרשמת אני נדרש כל תקופה להעלות את הקלונקס כי הוא פשוט מפסיק לעבוד. יש לך עצה תרופתית כחלופה לקלונקס? אציין כי הפסיכיאטר אומר שעניין הסבילות לקלונקס בהתקפי חרדה הוא שטות מוחלטת ומדובר בסבילות להפרעות אחרות ומה שאני סובל ממנו היא טורדנות סביב החרדה בלי קשר לקלונקס... אשמח לתגובתך.

שלום לך. ביסוס טיפול ממושך על תרופות הרגעה היא מוטעית שכן תרופות הרגעה כמו הקלונקס מובילות לסבילות וסכנת התמכרות. יש צורך בביצוע רויזיה של ההיסטוריה התרופתית יל מנת למצוא תרופה נוגדת חרדה שיכולה להתאים. ייתכן ויהיה צורך ברביזיה גם של האבחנה עצמה

מנהל פורום דיכאון וכאב