טיפול בסלאזופירין .. לדלקת מפרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/09/2020 | 11:15 | מאת: מזל

אני מטופלת אצל רופא ראומטולוג.עקב כאבים במפרקי הידיים והכתפיים וקושי בתפקוד יומיומי ובפעולה פשוטה כמו סחיטת סמרטוט. בהתחלה הרופא המליץ על זריקת דיפרוספן וזה עזר לי מאד למשך חודשיים ושוב חזרו הכאבים.כבר שבועיים שאני מטופלת בסלאזופירין 1 כדור למשך שבועיים ו2 כדורים לעוד שבועיים..3 כדורים לעוד שבועיים ו4 כדורים למשך שבועיים. שאלותיי הן : 1. האם לבלוע בפעם אחת עם האוכל או לחלק את המינון של הכדורים עם הארוחות במהלך היום. 2. האם ישנן תופעות לוואי כמו חולשה וכאבים בצידי המותניים וגב תחתון תוך כדי טיפול בתרופה ?

שלום מקובל ליטול את התרופה פעמיים ביום לאחר האוכל. תופעות הלוואי המטרידות האפשריות הן פריחה/הפרעה בתפקודי כבד וירידה בספירת הדם. זה מחייב מעקב של בדיקות דם באופן הדוק בשבועות הראשונים. בכל מקרה של פריחה יש להפסיק מייד את הטיפול.

מנהל פורום דלקות מפרקים