לא מצליח להבין מה יש לי....

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

30/09/2019 | 18:59 | מאת: אלון

שלום. לפני כ-8 שבועות בערך החלו אצלי כאבים באצבעות של שתי הידיים. הכאבים החלו כקלים מאוד, עם תחושה של עיקצוצים. כשאני מקליד בעבודה הכאב מתעצם. כרגע אין לי נפיחות ואודם במפרקים, ואין לי קישיון בוקר באצבעות. לפני כשבועיים הייתי אצל ראומטולוגית ששללה בהחלטיות דלקת פרקים RA. בשבוע האחרון נראה לי כאלו הכאב באצבעות התעצם ( לא לרמה בלתי נסבלת, אלא יותר מה יש שם...). בדיקות דם CK, CRP, ESR, C3, C4, RF תקינות. ANA=1:80. ויטמין די מעט חסר (27). צילום רנטגן של הידיים תקין. מה זה יכול להיות? אני עובד עצות. יכול להיות שהראומטולוגית טעתה אע"פ שהיא הייתה החלטית ביותר (אמנם עברו שבועיים מאז)? למי עוד אפשר לפנות? יכול להיות שזה RA שמתקדם מאוד לאט? מה באמת הקצב שזה יכול להתקדם? תודה.

שלום רב כאב חדש באצבעות הידיים יכול בהחלט להעיד על דלקת מפרקים גם ללא ממצאים בבדיקה וגם עם בדיקות דם תקינות. ישנן אפשרויות חוץ מ RA. יש מקום לחזור לבדיקת הראומטולוג

02/10/2019 | 09:12 | מאת: אלון

כיוון שהתור לראומטולוגית עוד כמה חודשים, תוכל לפרט מהן האפשרויות הנוספות שיכולות להכווין למצב זה? תודה.

שלום החל מ RA מאד התחלתי , דרך דלקת מפרקים פסוריאטית ואולי בכלל בעייה מכנית הקשורה להקלדה/פעילות גופנית מאומצת. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים