האם תרופות ביולוגיות ל AS עוצרות את התקדמטת המחלה?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

31/08/2019 | 15:08 | מאת: אמא דואגת

שלום רב, אני אמא לנערה בת 19. לפני שנה וחצי החלו כאבים באגן, רק לפני כחודש אובחנה סופית עם דלקת חוליות מקשחת. ישנם מקרים נוספים במשפחה, MRI הראה דלקת פעילה ובדיקה חיובית לאלל HLAB27. הראומטולוגית המליצה על טיפול ביולוגי, הומירה. בעבר טופלה ב אטופן עם הטבה חלקית וכאבים שחזרו מייד לאחר הפסקת הנטילה. כרגע מנסים ארקוקסיה בתור NSAID נוסף כדי לרצות את הבירוקרטיה של קופת חולים. השאלה היא: האם תרופה ביולוגית עדיפה על פני NSAID ? האם יש לתרופות הביולוגית אפקט של עצירה או לפחות עיכוב של התקדמות המחלה? במידה והתשובה היא כן, לא ברור לי למה מערימים קשיים במתן אישור, הרי כל הצדדים אמורים להיות מעוניינים בעיכוב של מחלה פרוגרסיבית. אלא אם כן לא הבנתי נכון,ו NSAID שגורם להפגת הכאב בעצם עוצר גם הוא התקדמות המחלה .

שלום התשובה לשאלתך אינה פשוטה. ישנן עדויות לכך שהתרופות הביולוגיות מסוג נוגדי TNF מאטות התפתחות גשרים גרמיים בין חוליות. כדי להראות יעילות מסוג זה יש לעקוב במשך כ 5 שנים אחרי המטופלים כך שאין משמעות לעיכוב של 3 חודשים עד לאישור התרופה. ישנן עדויות שגם NSAIDS עשויים להאט התגרמות. בשלב הראשון ובעיקר אצל נשים שאצלן המחלה בדר"כ פחות אגרסיבית מבחינה מבנית (אבל כואבת באותה מידה) הרעיון הוא שליטה בכאב בין שבעזרת NSAIDS ובין בעזרת נוגדי TNF. בריאות שלמה

מנהל פורום דלקות מפרקים