דלקת מפרקים ra התייעצות במתן תרופות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/04/2019 | 12:45 | מאת: אירית

חןלה בדלקת מפרקים ra בטיפול תרופתי של מטוטרקסט 25 מג זריקה פעם בשבוע אקטמרה 162 זריקה פעם בשבוע חומצה פולית 5 מג כדור ביום פרידנזון 2.5 מג ביום השאלה שלי האם אני יכולה ליטול ויטמין C ליפוזומלי+ויטמין d ליפוזומלי האם זה לא יגרום לריאקציה עם שאר התרופות והזריקות?

שלום המונח ליפוזומלי בהקשר של ויטמינים אינו מוכר לי. ויטמין C ו D אינם לכשעצמם בעייתיים. יש להקפיד שלא משתרבבת חומצה פולית לתוך תכשירי הויטמינים ותפגע כך ביעילות המטוטרוקסט.

מנהל פורום דלקות מפרקים