המגינים 10 חיפה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/09/2012 | 12:32 | מאת: ערן דור

בני בן ה 15 חלה בדלקת מפרקים פסוריאטית, זה הופיע רק בברך ימין, בצורת נפיחות ונוזל, לאחר שכשבועיים לפני כן התחיל אימוני סקוטים. אין הגבלות תנועה. כמעט ואין כאבים, גם כשמשחק כדורסל.באם.אר.אי לפני חודש וחצי ולפני שבועיים, אין שינוי במצב. אין פגיעה בסחוסים. התחיל טיפול במטרוטקסט, לפני מספר ימים, לאחר שזריקת אנברל שקיבל לפני כחודש וחצי, לא שינתה את המצב. הוא שחקן כדורסל. בינתיים הפסיק להתאמן.האם יוכל לחזור לאימוני כדורסל עצימים (כ 15 שעות בשבוע, כולל אימוני כוח) כמו לפני כן, כי הוא רוצה להיות שחקן כדורסל מקצועני.האם מחלה זו מסכנת את הברך, הסחוס, או סיכון אחר, אם ימשיך בכדורסל בעצימות גבוהה?

שלום ישנם מחקרים המראים כי פעילות גופנית מאומצת יכולה לגרום להתלקחות ולהחמיר דלקת מפרקים פסוריאטית. לדעתי זו לא בחירת הקריירה המתאימה.

24/09/2012 | 12:58 | מאת: ערן דור

אודה לך אם תוכל להפנות אותי למראי המקום של מחקרים אלה או איך אני מאתרם.

מנהל פורום דלקות מפרקים