תוספי שיער בעקבות הריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

16/01/2018 | 20:26 | מאת: שירן

אני נמצאת בשבוע 31 להריוני השני. בהריון הראשון לאחר הלידה היתה לי נשירה מסיבית (ממש חצי ראש) אני יודעת שזה נורמטיבי לאחר לידה.. ובכל זאת הייתי רוצה להקדים תרופה למכה ולקחת מבעוד מועד תוספים לשיער (מולטי ויטמין שמותאם ספציפית לחיזוק שורשי השיער). השאלה היא מתי הכי כדאי לקחת? כיוון שאם הנשירה מתחילה אחרי הלידה אז עדיף לקחת בשליש השלישי של ההריון.. בכדי למנוע/לצמצם את הנשירה. האם יכול לסכן את העובר או להשפיע עליו בדרך כלשהי? וגם לאחר לידה בתקופת ההנקה האם ניתן יהיה ליטול את הכדורים?

נשירת השיער לאחר הלידה היא הורמונאלית ולא בטוחה אם תוכלי למנוע אותה. בכל מקרה לא ממליצה להתנסות בתוספים חדשים במהלך ההריון. אם את נוטלת מולטי ויטמין להריון את מקבלת את הקומפלקס ויטמינים ומינרלים הדרושים לך ולעובר, הייתי מסתפקת בזה לעת עתה. בתקופת ההנקה ממליצה והמשיך ליטול פראנטל שהדגש הוא על חומצה פולית, ברזל, יוד וויטמין די. בהצלחה ולידה קלה.

מנהל פורום תזונה בהריון