לחץ דם

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

12/02/2012 | 11:33 | מאת: רותי

האם יש תרופה הידועה כיעילה ובטוחה להורדת לחץ דם בחולי סכרת נעורים?

12/02/2012 | 15:14 | מאת: איזבלה אינסל

שלום רותי. אני אעביר את השאלה שלך לרופא יועץ של האגודה לסוכרת נעורים, וכשה אקבל תשובה, אעביר אותה אלייך חזרה. תרופות ללחץ דם הנובע מסוכרת מתאים בד"כ רופא נפרולוג מומחה.

12/02/2012 | 18:05 | מאת: איזבלה אינסל

מוסיפה תשובה של רופא אנדוקרינולוג ידוע, יועץ של האגודה לסוכרת נעורים: קשה לענות על השאלה.תלוי בגיל,בגובה לחץ הדם באם יש סיבוכים קרדיווסקולאריים בכל אופן יש 2 מסלולי טיפול .תמיד לפחות 2 תרופות במשולב 1. מעכבי תעלות סידן-CCB -כמו ואזודיפ או נורווסק במשולב עם מעכב אנגיוטנזין רצפטור כמו אטאקאנד-ARB 2 .ARB +ACE-חוסמי ציר אנגיוטנזין כמו קפטופריל או אצריל שוב להזכיר כי יותר מ20 תרופות להורדת לחץ דם בקומבינציות הנ"ל ואחרות וכמו באינסולין יש לתפור את סוג התרופה והמנון לכל חולה באופן אינדיבידואלי על ידי מומחה

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1