תיקון מנשך הפוך

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

27/10/2016 | 09:27 | מאת: חני

שלום, שמי חני ואני בת 26. אני אתן קצת רקע לפני הסבר הבעיה כדי שתוכל להבין את המקרה. בגיל 20 גילו לי ציסטות מעל השיניים הקדמיות ועקרו לי שן אחת ועשו לי גשר כתרים מעל 5 השיניים הקדמיות. אני לא הייתי מרוצה מגשר הכתרים ומזה שהוא בלט החוצה אז עשיתי גשר אורתודונטי וסידרתי את השיניים האחרות בפה כדי שהאתרים החדשים יהיו יפים יותר אך כתוצאה מהטיפול האורתודונטי סידרו לי את השיניים למטה ועכשיו הם באותו קו עם השיניים העליונות ויוצר שהשיניים הקדמיות העליונות באלכסון החוצה בגלל זה ואמרו לי שהלסת התחתונה קצת יותר קדימה מה עליונה ובגלל זה זה ככה אבל לא הייתה לי בעיה כזו לפני הכתרים והגשר האורתודונטי. אז אני רוצה לסדר את זה כי ממש מפריעה לי שהשיניים באלכסון וחקרתי על תיקון מנשך אצל מבוגרים וראיתי שאפשר לעשות את זה על ידי מכשירים תפקודיים במדיקל סנטר ככה שלא צריך לעשות ניתוח ורציתי לדעת עם אפשר לעשות את זה עם יש גשר כתרים מקדימה? האם אתה מכיר ומתעסק עם מכשירים תיפקודיים ותוכל לענות לי על השאלה?

שלום חני מכשירים תפקודיים משמשים לטיפול בילדים גדלים , המכשירים מכונים מכשירים פונקציונלים .אני בהחלט משתמש בהם אבל אני לא חושב שהם מתאימים לבעייה שתארת. המכשירים משפיעים על הגדילה ולכן מטפלים בהם בילדים מתבגרים,והם מתקנים יחסי לסתות לא תקינים. על פי התאור שלך הטיפול האורתודונטי גרם להטייה של החותכות התחתונות החוצה. להערכתי צריך לשפר את התוצאה של הטיפול ולהחזיר את הזוית הנכונה של החותכות התחתונות. לאחר תיקון זה יוכלו לבצע גשר קדמי עליון אסתטי.התיקון יכול להתבצע באמצעות מספר מכשירים שונים. סמכים חיצוניים או פנימיים או באמצעות פלטות שקופות. תגשי ליעוץ לאורתודונט מומחה שיסביר לך את אפשרות הטיפול שהסברתי. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים