חוט ברזל בעייתי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

22/02/2016 | 19:10 | מאת: גל

היי ד"ר צור בועז אני בת 24 בכיתה ו' שמו לי גשר בגלל רווחים בשיניים הקדמיות עליונות אחרי שהורידו לי את הגשר שמו לי את הפס ברזל מאחורי השיניים כדי למנוע תזוזה וגם עשו לי השלמות כי השיניים לא היו מרובעות.. לפני שנה בערך הגעתי למרפאה אחרת כדי לחדש את ההשלמות ל4 השינים הקדמיות עליונית בזמן הטיפול הרופא בטעות פגע בחוט הברזל שמאחורי השיניים וקרע אותו.. הורידו לי אותו ואחרי כמה ימים שמו לי חדש.. אך שום חוט חדש לא נתפס חזק כמו המקורי! חזרתי אליהם לפחות 5 פעמים מאז שיתקנו וישימו לי חדש כי הוא כל הזמן יוצא מהמקום באחת מ2 הפינות ופוצע אותי בלשון.. המרפאה אומרת שהחוט לא נתפס טוב בגלל שמדביקים אותו על השלמה (לעומת המקורי שהודבק על השן שלי) עכשיו.. בזמן הזה השיניים הספיקו קצת לזוז מה שמאוד מבאס אותי.. יש רווחים קטנטנים בין השיניים וכרגע אני כבר תקופה רק עם חצי חוט שתופס נראלי רק 3 שיניים .. הפתרון היחיד שהמרפאה מציעה לי הוא פלטה ללילה.. (בתשלום כמובן למרות שהפאשלה היא שלהם) ואני יודעת שאני לא יקפיד ושאשכח! לכן זו לא אופציה מבחינתי אשמח מאוד אם תמצא פתרון כלשהו לבעיה שליי כי בקשר לרווחים אני חושבת שאפשר לטפל הם הביאו לי פעם גומיות קטנות ששמתי מסביב לשיניים בלילה והם באמת הצמידו לי אותם השאלה רק אם יש איזשהו פיתרון לחוט הברזל הזה שישאר שם ולא יזוז לי כל כמה שבועות תודה רבה!!

שלום גל דבר ראשון תזהרי מהגומיה לסגירת הרווח. עלולה להיות בעיה אם הגומיה תכנס לתוך החניכיים בלי שתשימי לב. לצורך תיקון הקיבוע תשקלי לחזור לאורתודונט.יש לו אולי יותר נסיון עם קיבועים ויתכן וגם חומרים שיתחברו טוב יותר להשלמות שבצעת. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים