תזוזת שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

22/12/2015 | 14:58 | מאת: רז

שלום רב, לפני כשלוש שנים החלו שיניי התחתונות הקדמיות בלבד לזוז מעט, כל פעם קצת, בטווחים של מילימטרים אולי פחות, תופעת התזוזה קורת בעיקר לאחר טיפול שיננית, אני מקפיד על צחצוח פעמיים ביום, חוט דנטלי, מי פה, וניקוי אבנית אצל שיננית אחת ל3-4 חודשים קבוע. ושמתי לב שתמיד תמיד לאחר ניקוי אבנית השיניים שלי זזות, התחתונות הקדמיות בלבד, לפני ארבעה חודשים התחלתי לשים פלטה לקיבוע ללילה בלבד רק על השיניים התחתונות בכדי לעצור את המשך התזוזה, אך שמתי לב שעדיין למרות הפלטה יש עדיין תזוזה, שוב בהיקף של פחות ממילימטר, הפלטה עדיין נכנסת ויוצאת במדויק ללא לחצים. שאלתי היא האם חוץ מהפלטה, יש עוד אופציות נוספות למניעת תזוזה ? אם הפלטה נכנסת ויוצאת במדויק יכול להיות שהשיניים לא זזו ואני סתם מדמיין תזוזה ? אחרת היא לא הייתה נכנסת. תודה מראש,

שלום רז לאור התאור שלך יש לי מספר המלצות. לגשת לרופא חניכיים לבדוק שמצב החניכיים טוב. לעיתים תזוזת שיניים קשורה לנסיגת חניכיים. לעשות מודל גבס של השיניים כך שיהיה לך דגם לצורך השוואה אם יש שינוי בשיניים. במידה ושומר המצב מתאים לך ללא לחץ יש סיכוי גבוהה שאין שינוי בשיניים והשינוי שאתה מרגיש לאחר טיפול השיננית הוא הרגשה סוביקטיבית בלבד. בברכה. ד"ר צור

28/12/2015 | 14:12 | מאת: רז

היי בועז, מודה לך על תשובתך, ובהמשך לכך יש לי שאלה נוספת, במידה ואבקר אצל מומחה חניכיים ויאמר לי שהחניכיים שלי במצב בסדר גמור ושאין מה לעשות בנוגע להם, האם יש דרך לשמור על מיקום השיניים חוץ מפלטה לשינה בלילה ? שאלה נוספת היא האם קיים מצב שבו החניכיים תקינות לחלוטין ועדיין יש תזוזת שיניים למרות זאת ? תודה רבה,

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים