בעיות עם קיבוע מספר שאלות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

22/10/2020 | 12:38 | מאת: ליבי

לפני מספר חודשים ביצעתי ניקוי אבנית ורופא השיניים שלי ביצע תיקון של הקיבוע הוא טען שהוא התנתק, בנוסף היו 2 שניים שיצאו קצת והוא דחף את קשת השיניים בחוזקה והדביק קיבוע מחדש. בנוסף יש לי ניב תחתון בולט שיצא במשך השנים מקשת השיניים. מאז אני חווה לחץ שלא עובר בשיניים התחתונות. מה יכולה להיות הסיבה הרופא ואורטודנט שהייתי אצלו אומרים שהקיבוע תקין ? האם כדאי להוריד קיבוע לגמרי ולהתקין חדש או לחילופין פלטה ללילה. מדובר בקיבוע שקיים בפה שלי כ20 שנה. האם ניתן גם להתקין פלטה אוסד שקוף במקום קיבוע בלילה גם אם יש ניב בולט תחתון ?

שלום ליבי אם יש לך עדין לחץ לאחר מספר ימים יתכן והחוט של הקיבוע אינו פסיבי וגורם ללחץ על השיניים. הייתי ממליץ שהאורתודונט ינתק וידביק את הקיבוע מחדש. באופן שגרתי לא אמור להיות לחץ אלא רק מספר שעות או יום. בברכה ד"ר צור

25/10/2020 | 07:04 | מאת: ליבי

האם יתכן כי זה קיבוע ישן מעל 20 שנה שהודבק מחדש? ועדיף להדביק חדש? האורטודנט הנוסף שהתייעצתי אמר שהקיבוע תקין . הקיבוע העליון לא מציק אבל כבר מעל 20 שנה ולכ נגעו בו. ושאלה נוספת פלטה שקופה ללילה יכולה להיות גם תחליף ?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים