תקרית של קיבוע לא ברורה ומבאסת....

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

12/10/2018 | 12:39 | מאת: קארין

היי שמי קארין אני בת 20 עברתי טיפול ישור שיניים בין 2010-2013 בסוף הטיפול הודבק לי קיבוע בשיניים התחתונות ופלטה לרטנציה לעליונות. השתחררתי לאחרונה, ובמהלך השירות הצבאי עברתי טיפולי שיננית אצל שיננית פרטית. כעת הלכתי אל שיננית בקופה. השיננית במהלך הטיפול אמרה כי הקיבוע שלי רופף ועד היום החזיק בעזרת האבנית(יש הגיון בכך) ובסוף הטיפול הקיבוע לגמרי היה רופף ולא נעים. השיננית הכניסה אותי לרופאה שנכחה במרפאה ואינה הייתה מומחית ישור. הרופאה אמרה כי לא מומלץ שאסתובב כך ובמקום להדביק (הבדל כספי מובהק) תלשה את הקיבוע חלקית(נשאר לי מעט על שן וחצי) כעת אין על השיניים שלי קיבוע ואני מאוד מפחדת שלא נוהגים איתי כראוי משום שאני צעירה ולא מבינה. את התשלום של הטיפולים אני משלמת ואין בידיי סכומים כאלה לקיבוע חדש כשכל מה שרציתי היה ביקור שיננית.. קיים סיכוי שהשיננית שברה את דבק הקיבוע? יש לציין כי גם הייתי בבדיקת רופא שגרתית לפני כשבוע וחצי ולא נאמרה אף מילה על כך שהקיבוע לא בסדר בנוסף מותר לרופאים שאינם אורתודונטים להוריד ולהדביק קיבועים? אחזור למרפאה הראשון ואני מאוד מוצברחת על התקרית

שלום קארין הסיטואציה מוכרת וכל האפשרויות יכולות להיות. השיננית פגעה בדבק, או שהיה חסר דבק ומעט אבנית החזיקה בנקודה מסויימת, או שהקיבוע היה כבר מנותק ולא שמו לב לפני כן. באופן כללי יכול כל רופא שיניים להוריד קיבוע או לשים קיבוע. בדרך כלל רצוי להגיע ולתקן את הקיבוע ולא לתלוש אותו. הטוב ביותר כרגע הוא לחזור לאורתודונט שטיפל בך ,להסביר מה קרה ,והרופא יחליט האם להחזיר את הקיבוע. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים