עקירות לצורך יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

26/05/2018 | 09:42 | מאת: נירית

שלום, ישנו ויכוח גדול על שיטת טיפול אם לעקור שיניים או לא לעקור שיניים, ידוע ומוכח לפי הנסיון שצברו מאות אורתודנטים ששיטת טיפול עם עקירות שיניים גורמות לבעיות נשימה מכיוון שהקשת נהיית צרה יותר ואין מספיק מקום ללשון. בנוסף הטיית ראש שאינה נכונה, לבעיית TMJ מעבר לבעיות הבריאותיות  שזה גורם זה מאוד פוגע באופן ניכר במבנה הפנים כפי שהייה עם ניסוי התאומות זה גורם לפורפיל שטוח שפתיים קטנות פה קטן וצר עינים עייפות עם כריות חנייכים בולטות יותר סנטר חלש וקטן אף בולט הזדקנות מוקדמת. שמעבירים שיניים קדמיות לאחורה הפרצוף הופך להרבה פחות אטרקטיבי הצמיחה היא אנכית ולא לפי מודל היופי. לכן במצבים גבוליים של צפיפות קטנה ובליטה לא משמעותית כל כך, עדיין הרבה אורתודנטים ממליצים לעקור לשיניים (בבליטה לא משמעותית ניתן לטפל בעזרת גומיות וצפיפיות לא משמעותית ניתן להרחיב מעט את הלסת) אי אפשר להגיד שזה הניסיון שצברו כי זה לא נכון למטופל במצבים גבוליים תמיד יכולה להיות עוד אפשריות. במצבים קשים שהפורפיל ממש מלא אין ספק שזה  הפתרון הנכון וצפיפיות ממש קשה. אך למרות כל הנזקים אפשרים הרבה מאוד אורתודנטים ממליצים לעקור במצבים גבולים אך אינה מבינה מדוע זה ככה?  אין להם את הידע ? זה שיטת טיפול קלה יותר לאורתודנט? איזה יתרונות יכול להיות לטיפול עם עקירות במצב כל כך גבולי? זה שיטה כל כך מסורתית למטופל 8 שיניים(שינע בינה) פחות ומצפים שהוא יתפקד כרגיל למרות שהרווחים נסגרים ולכן אינה מבינה מדוע אורתודנטים עדיין ממשיכים לעקור שיניים במצבים גבוליים מבחינתם להגיע לסגר נכון זה הטיפול אולטימטיבי והסביר.  אני אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה לצערי גם אני עשיתי עקירות במצב כל כך גבולי סמכתי על אורתודנט ואני מרגישה את כל הנזקים השלילים שנגרמו לי כתוצאה מעקירות.

שלום ההחלטה לגבי הצורך או אי הצורך בעקירת שיניים מתקבלת כמובן בכל מקרה לגופו ,וזאת על פי מיכלול של נתונים בכוללים את הבעיות השונות כמו: צפיפות השיניים, יחסי הלסתות, פרופיל הפנים,מצב השיניים מבחינת חניכיים ומוקדי עששת, צפיות המטופל מהטיפול, וגם טכניקות הטיפול שמשתמש בהם הרופא וכידוע יש מספר טכנירות וסוגי מכשירים רבים. הידע המקצועי של הרופא משפיע גם הוא על יכולתו לפתור בעיות קלות וקשות. את כל מיכלול הדברים צריך לקחת בחשבון וגם את השינויים בדרישות האסתטיות המשתנות עם הזמן והדרישות השונות של כל מטופל . מקווה שקצת עזרתי לך להבין שהנושא רחב מאוד וכל מקרה צריך לדון לגופו. שבוע טוב ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים