עקירות שינוי במבנה פנים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

19/04/2018 | 06:06 | מאת: חן

אני ממש אובדת עצות אשמח לשמוע את דעתך בנושא. כרגע אני עם ישור שיניים במשך 3 שנים שכלל בתוכנית טיפול 4 עקירות אני ממש לקראת סוף הטיפול ועכשיו אני מבחינה שיש ממש שינוי בפורפיל במבנה פנים לרעה החיוך נראה מאוד השפתיים ירדו לי נוצרו לי קימטוטים ליד הפה  אף ממש נהייה לי בולט הזדקנות מוקדמת. ואני לא מצליחה להשלים עם השינוי הזה למרות שאני מנסה אני לא אוהבת את זה ירד לי הביטחון עצמי באופן משמעותי. דיברתי עם אורתודנט שלי הוא אמר לי שהוא מבחינתו לא רואה שינוי והייה חייב לעקור. חיפשתי מידע לגבי פתיחת רווחים מחדש על מנת לעשות שתלים ולא מופיע לגבי זה כלום הבנתי שעושים את זה רק בחו"ל. אשמח אם תוכל להגיד לי מה אופציות שעומדות לפני? כיצד אוכל לחזור למצב התחלתי? אני ממש מפחדת מניתוחים ולכן לא אני לא שוקלת את זה. אורתודנט שלי אמר לי באחד מהביקורים שניתן לפתוח רווחים בלסת התחתונה ונעשה הטיית שיניים בלסת עליונה כלפי חוץ האם זה יהיה יחזיר לי את המצב התחלתי? איזה אלטרנטיבות עומדת לפני? והאם אתה מטפל בבעיה מסוג זה? אשמח לצרף תמונות

שלום חן השינויים שמתקבלים בטיפול האורתודונטי חלקם סובייקטיבים , של המטופל עצמו, וחלקם אובייקטיבים שרואים בבדיקה. רק בבדיקה ניתן להתיחס לשאלותיך ולראות מה השינויים שהתרחשו בטיפול. יתכן והשינוי שנוצר הוא חיובי אבל את מרגישה שלא מתאים לך . תשאלי את האורתודונט שלך לגבי האפשרויות שעומדות לפניך והאם את יכולה לבדוק עם רופא נוסף מה דעתו. בברכה ד"ר צור

06/05/2018 | 22:45 | מאת: חן

היי צור, הרגשה הזאת היא לא רק שלי, אלא היא גם של הסובבים אותי. ידוע שטיפול עם עקירות הורס את הפנים ברוב המקרים, רק במקרה שיש בליטה או צפיפות משמעותית זה יכול לעזור. המקרה שלי היה גבולי מאוד, הייתה לי צפיפות ובליטה קלה מאוד. הלכתי לעוד ייעוץ שבו נאמר לי  שהסגר תקין מאוד, השיניים מסודרות בצורה טובה. ידוע שכאשר מקטינים את הקשת זה מזיק לפנים וכן רואים אצלי שהשפתיים ירדו, האף יותר בולט, החיוך יותר צר וכל זה לא שווה את המחיר של שיניים ישרות. סמכתי מאוד על האורתודנט שלי שלא שמעתי עוד חוות דעת. הטיפול הוא בלתי הפיך. ברצוני לדעת מה אפשר לעשות כרגע? אני לא מוכנה לבצע ניתוחים. האם זה אפשרי לפתוח רווחים מחדש במצב שהסגר תקין? אני צריכה להוריד את הקוביות בעוד כמה חודשים בודדים ולכן אני רוצה לדעת מה האפשרויות העומדות בפניי? שמעתי עליך המלצות רבות ולכן אשמח לשמוע את דעתך בנושא. מדובר בקלאס 2 והסגר והשיניים אכן נמצאות בצורה תקינה, מדובר יותר על שינוי אסתטי כפי שהיה לי לפני העקירות. בנוסף ברצוני לדעת האם אתה מקבל בהדסה עין כרם לאחר טיפול וחוות דעת של סטודנט? חשוב לי לציין שאני שואלת אותך כי איני מקבלת תשובות מהאורתודנט שלי והוא טוען שאין מה לעשות.

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים