חבלה בשיניים בזמן הגשר

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

23/08/2017 | 15:08 | מאת: נתנאל

שלום בן 27 יש לי גשר כבר שנתיים והייתי ממש לקראת תור לקיבוע.. אך המזל לא שיחק לטובתי , לצערי החלקתי ונפלתי על הפנים והשן הקדמית העליוניה זזה ממש בקטנה כלפי פנים. פניתי לאורטודנט שלי שעשה לי צילום על השן כדי לוודא שאין שבר בשורש ואכן לא היה. כעת הוא אמר שצריך להמתין 3 חודשים בלי לגעת בכלום. האם כך צריך לנהוג? בנוסף כעת הבחנתי שהתריס בקוביה על השן הזו לא סגורה . האורטודנט אמר שלא נורא וכרגע עדיף לא לגעת ולסגור כי זה יפעיל עליה לחץ. בנוסף אמר לי שיכול להיות שעוד כמה שנים בעקבות המכה יהיה לי אפור בשן. איך ניתן יהיה לתקן זאת אם זה באמת יקרה?

שלום נתנאל אכן רצוי להמתין מספר חודשים לפני שמפעילים כח על השיניים. כמו כן ככול שיעבור הזמן והשן לא תשנה צבע סימן שהשן מתאוששת, אולם לעיתים קורה שאחרי מספר שנים השן מאפירה וצריך לעשות טיפול שורש. לא ניתן למנוע זאת אולם ניתן לטפל במידה והשינוי יתרחש. נקווה לטוב. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים