הסרת קיבוע לאחר 10 שנים עקב ביצוע טיפול שורש

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

04/06/2017 | 13:35 | מאת: רוני

שלום רב. יש לי קיבוע כבר 10 שנים, עקב חור בשן פניתי לרופא שיניים והייתי צריכה טיפול שורש, לצורך טיפול השורש הרופא שיניים אמר שיש להסיר את הקיבוע כדי שיוכל לעבוד על השן (שן קידמית), לאחר הטיפול רופא השיניים אמר לי שמאחר ועברו כבר 10 שנים אין צורך בקיבוע יותר,ושהקיבוע ייצור לי רק נזקים בשיניים מאחר ונתקעים שם חתיכות מזון (אציין שזו הפעם הראשונה שבה נוצר לי חור בשן), ועוד אני זוכרת בוודאות שהאורטודנטית שלי אמרה שקיבוע זה לכל החיים. השאלה שלי אם 10 שנים של קיבוע מספיקים, ועדיף להוריד את הקיבוע כדי לא ליצור עוד חורים, או שיש מצב שיתעקמו לי שוב השיניים (אציין עוד שהשיניים שלי לפני הטיפול האורטודנתי היו עקומות מאוד, והיה לי גשר משהו כמו 4 שנים)

שלום רוני אין תשובות חד משמעיות לשאלה האם ניתן להוריד קיבוע. לשיניים יש נטייה לזוז כל החיים.גם למי שלא עשה טיפול אורתודונטי. לכן, בהורדת קיבוע לוקחים סיכון מסויים שיהיו שינויים. אפשר במקום הקיבוע להכין פלטה ולהרכיבה 2-3 פעמים בשבוע. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים