ילדה בת 13.5 הסובלת מכאבי ראש

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

02/04/2011 | 13:39 | מאת: אמא מודאגת

לפני כ 3 חודשים בתי בת ה13.5 חלתה בווירוס בגרון וסבלה מחולשה . לאחר כשבועיים התעוררה בוקר אחד עם כאב חזק בצד שמאל של הפנים שמקורו מאחורי האוזן, רופא אף אוזן גרון הפנה אותנו למומחה פה ולסת שקבע כי יש לה דלקת בשריר הלסת היא טופלה בנקסין ואלטרולט 10 מג, הכאב לא פסק והפננו לנוירולוג שאיבחן דלקת בעצב החמישי , היא טופלה במשך כשבועיים וחצי בטגרלוט ולאחר מכן בליריקה, בזמן לקיחת התרופה הכאב החמיר והיא נחלשה מאוד, הקיאה והתעלפה. הופננו למרפאת כאב שם גמלו אותה מהליריקה והרופא המטפל איבחן מיגרנה כרונית , ואמר שתוך 10 ימים היא תרגיש הקלה בכאב, הוא העלה את מינון האלטרולט באופן הדרגתי ל 35 מג, כיום שבועיים לאחר שהחלה מינון זה . ישנו שיפור מינורי , הילדה סובלת מאוד , היא חשה חולשה בכל אברי הגוף בעיקר בפרקים, מתקשה ללכת באופן עצמאי. היא שוכבת במיטה כבר 3 חודשים. האם הדבר הגיוני? מהו טווח הזמן שהתרופה אמורה להקל באופן משמעותי? בדיקת mri מוח נמצאה תקינה וכן בדיקות הדם השונות כולל הורמונים. חשוב לציין שמדובר בילדה בריאה, נמרצת ופעילה שסבלה מהתקפי מגרנות קצרים בעלי אופי אחר מאז החלה לקבל מחזור. נשמח להתייחסותך בהקדם והמלצות להמשך טיפול כדי שנוכל לחזור לחיים תקינים ולקצר את הסבל שלה. תודה

שלום אמא נראה לי שהילדה עברה טראומה רפואית עם כל האבחנות השונות שלא הקלו עליה. 3 חודשים במיטה לדעתי מדבר על תגובה נפשית לכל המצב ויש לפעול מהר ובנחישות! לערב פסיכיאטר של ילדים. ולדאוג שתחזור לתפקד גם אם קשה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש