מיגרנה לפני מחזור... מה ניתן לעשות?

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

09/11/2020 | 22:24 | מאת: שירי

שלום, אני בת 37. כל חודש לפני מחזור לפחות שבוע יש לי מיגרנה(כאב ראש רק בצד ימין). אני לא לוקחת גלולות. יש גם שחלות פוליציסטיות. האם לקיחת גלולות יכולה לעזור לזה? כי קראתי שגלולות יכלות להחמיר מיגרנה... ומה למעשה הטיפול שניתן לקחת במצב כזה. תודה מראש

10/11/2020 | 05:56 | מאת: ק

המוטו..לפי הסדר הזה: להתחיל מכדור משכך כאבים תנסי רוקסאט או אופטלגין. אם לא . יעבור הנוירולוג לטיפול מונע- בהחלט יש כדורים אבל זה בהתאמה מול נוירולוג תשאלי גם על תופעות לוואי.. גלולות- את צודקת. גם לי נאמר. אבל אני די נשברת ומנסה ללכת על זה.. יש לי עוד תופעות וזה בלתי נסבל.יש גלולות רק פוגרסטרון.. זה פשוט מצריך התאמה וגם הסתגלות כל התחלה של הורמנים וכל הפסקה עושים בעיות... גנקולוגים פחות אוהבים לתת גלולות אצלך יש גם בעיה גניקולוגית לכן זה אולי גם לא מומלץ. הכל זה ניסוי וטעיה. יש שיגידו שמאכלים מסוימים עוזרים לתסמונת הקדם וסתית וגניקולוגים ממליצים על שיאצו בהצלחה

אכן שירי גלולות לא תמיד עוזרות, ניתן ליטול טיפול מונע רק לתקופת המחזור ללא סיכון לשחלות. פני למומחה לכאבי ראש.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש