כאב ראש מתחי ואאורה מאד חוששת

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

02/11/2020 | 08:30 | מאת: שירלי

דר שלום רב. אני בת 36 הרבה שנים שסובלת מכאב ראש (בתקופות לחוצות בד"כ). נוירולוגים שהייתי אצלהם אמרו לי שזה כאב ראש מתחי. לפני 9 שנים היה לי מקרה ראשון שבו היה לי מין טשטוש ראייה,כאילו השדה ראיה מצטמצם והתמונה נמרחת,זה נמשך כמה דק ועבר כלא היה ולאחר מכן נתחיל כאב ראש. לאחר שנתיים מהמקרה הזה סבלתי מכאב ראש מציק במשך תקופה ארוכה ודרשתי סיטי שיצא תקין ב"ה . מאז, התופעה הזו חזרה פעם בכמה שנים. זה נמשך בערך עשר דק פחות או יותר ולאחר מכן מתחיל כאב ראש לוחץ כמו חגורה. בחודש האחרון זה קרה לי פעמיים אחרי כמה שנים שלא היה לי והכניס אותי ללחץ וחרדה נוראית. האם התופעה נשמעת לך מדאיגה?אני ממש מפחדת והאם לחץ יכול לגרום לה? ( בחודשים האחרונים התחלתי לחוות התקפי חרדה קשים ). בדיקת ראייה בשנה האחרונה תקינה . תודה רבה על המענה.

שלום שירלי, אכן התיאור עשוי להתאים למיגרנה עם אאורה. התדירות עשויה להשתנות בתקופות שונות החל מפעם בשנה עד לכל יום מבלי שיהיה גורם חיצוני ברור כך שזהו מהלך שכיח בסוג זה של מיגרנה ואין צורך להלחץ.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש