האם זאת מיגרנה? או שזה משהו אחר?

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

13/10/2020 | 19:11 | מאת: שירי

שלום, אני בת 37. לפני כ 5 שנים כשלקחתי גלולות היו לי לעיתים רחוקות מיגרנות ואז זה היה באמת כאב חזק ופועל רק בצד אחד של הראש. מאז הפסקתי עם הגלולות וזה עבר, אך בשנה וחצי האחרונות יש לי כל בחודש כאב ראש שנמשך כ 3- 5 ימים שמופיע רק בצד ימין של הראש. הכאב לא חזק, והוא לא פועם.. הוא פשוט קבוע. האם זאת גם בעצם מיגרנה? ואם כן, מדוע אצלי זה תמיד רק בצד ימין? יש לציין שהכל התחיל לי לפני שנה וחצי עם אותו כאב ראש שהיה רק בצד ימין ונמשך שבוע, ואיתו התחיל דיזיניס. סחרחורות שיוט. אלה לא סחרחורות סיבוביות, אלא תחושה אילו שנאי על ספינה ומטלטלים אותי קדימה ואחורה. אחרי שבוע שכאב הראש עבר, הדיזינס הזה נשאר לי כמה חודשים. לעיתים היה 50 אחוזים מהיום, לעיתים כמעט ולא... אחר כך במשך שנה וחצי הוא חוזר בהתקפים לשבוע שבועיים ועובר, וחזור חלילה. ורטיגו נשלל, בדיקה נוירולוגית תקינה ונאמר לי שאין צורך ב MRI. לחץ הדם תקין, בדיקות הדם תקינות למעט אנמיה של מחסור בברזל, אך לפני שנה וחצי היא היתה רק ממש קלה. האם שמעת על דיזינס שכזה והאם יש לו טיפול? תודה מראש

כן שירי זו ככל הנראה מיגרנה. קיים סוג של מיגרנה המתאפיין בסחרחורת מסוגים שונים. הטיפול הוא כמו במיגרנה רגילה, לדעתי את זקוקה לטיפול מונע, פני לנוירולוג או למומחה לכאבי ראש.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש