בלוטת לימפה בעצם המסטואיד ובבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

12/04/2018 | 00:17 | מאת: נועה

אשמח בבקשה לייעוץ, אני בת 25, לאחר הרגשת גוש מאחורי אוזן שמאל פניתי לבדיקות אולטרסאונד. מצורף שתי תשובות של אולטרסאונד שביצעתי אינני יודעת לאיזה בדיקות ללכת כדי להבין מדוע הבלוטות קיימות לזמן ממושך מאוד. אציין שמידי פעם מופיעים לי כאבי ראש שיכולים להשבית אותי ממש ליום שלם. אני מודאגת מאוד ואין לי לאן לפנות אני חיילת ולכן הכל ממש קשה. תמליצו לי על בדיקה או רופא ואדאג להגיע אליו. מצורף תשובות של אולטראסאונד ראשון על הבלוטה בראש: הבדיקה בוצעה בתאריך: 07/12/2017 רקמות רכות לאזור : הגולגולת משמאל U.S הבדיקה 1. שטחי לעצם המסטואיד הודגמה קשרית לימפה תת-עורית תקינה בקוטר 0.7 ס"מ. 2. באזור האוקסיפיטלי הודגמה קשרית לימפה נוספת בקוטר 1 ס"מ. לסיכום: דרוש מעקב. וזוהי הבדיקת מעקב ובנוסף אולטראסאונד בבלוטת התריס: הבדיקה בוצעה בתאריך: 22/02/2018 US רקמות רכות לאזור הגולגולת מצד שמאל 1. באזור המסטואיד מצד שמאל הודגמה קשרית לימפה שיטחית היפואקוגנית בקוטר 0.8 ס"מ. 2. באזור האוקסיפיטלי הודגמה קשרית לימפה בקוטר 0.9 ס"מ. 3. בנוסף הודגמה אקזוסטוזיס מהמסטואיד בקוטר 1.2 ס"מ. לסיכום: הממצעים ידועים וללא שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. --------- להלן ממצאי סריקת אולטראסאונד בלוטת מגן+צוואר אונה ימנית: בגודל רגיל, הודגמה קשרית היפואקוגנית זעירה בקוטר 0.2 ס"מ. אונה שמאלית: בגודל רגיל עם מרקם אחיד. איסטמוס תקין. בלוטת רוק - תת לסתיות ופרוטיס תקינות דו"צ. קשריות לימפה- הודגמה קשרית לימפה צוארית בתחנה 2 דו"צ בקוטר עד 2.5 ס"מ - ייתכן קשרית לימפה ריאקטיבית דו"צ. לסיכום: כמתואר. אשמח לייעוץ לאיזה בדיקה עלי לפנות, לאן שתגידו לי אדאג ללכת פשוט הרופאה שלי לא יודעת לאן לשלוח אותי אז מה שאגיד לה היא תביא לי ואני לא ממש מבינה בזה. קיים לי תור לנוירוכירורג לעוד חודשיים אבל אשמח לקבל חוות דעת נוספת בקשר לתוצאות הבדיקה ולאן אתם ממליצים לי לפנות. תודה רבה.

שלום נועה הבדיקה לא נראית מדאיגה אך יש לפנות לרופא אאג שפשוט יבדוק וימשש את האזור ויתרשם בהתאם.

14/04/2018 | 01:14 | מאת: נועה

לא ציינתי זאת אך ביצעתי בדיקה אצל רופא א.א.ג.(לפני שלושה חודשים) שהסתכלה ואמרה שזה לא קשור אליה הבלוטת לימפה ובדקה ואמרה שהאוזן שלי נראת תקינה לגמרי ללא דלקת או כל דבר אחר ושאלך לבדיקות אחרות. בכל מקרה יש לי תור נוסף לרופא א.א.ג בחודש הבא ואולי אקבל תשובות אחרות. תודה רבה לך על המענה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש