קשרית היפואקוגנית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לקשרית היפואקוגנית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

קשרית היפואקוגנית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב אבקש להבין את משמעות התוצאה של בדיקת הסונר; " שד ימין בשעה 9 הודגם גוש סולידי, היפואקוגני עם חלק ציסטי, לובולרי, צמוד לדופן החזה בקוטר 0.9 ס"מ עם הסתדיויות קטנות בתוכו ". אבקש פענוח לתוצאה .. תודה רבה ...

היי חגית, בכדי לקבוע מה משמעות הממצא ובעיקר מה דרגת החשד לממצא ממאיר על פיה נקבע הצורך להמשך בירור (כולל ביופסיה) הרדיולוג מוסיף לפענוח מדד BIRADS. באם הנל נכלל בתשובת הבדיקה ששלחת אנא הוסיפי אותו לתיאור ואוכל לנסות לפענח עבורך בבריאות, דינה

27/06/2018 | 21:49 | מאת: המשך ..לתוצאות סונרU S
מתוך פורום סרטן השד

דרגה birads 3 וכתוב שיש לבוא לבדיקת סונר עוד חצי שנה.. האם הבנת שזה ממצא ממאיר?

ההיפך, על פי המדד הזה הסיכוי לממאירות מאד קטן (פחות משני אחוז) ולכן אין חובה בדרך כלל לבצע ביופסיה אלא מעקב בus בעוד 6 חודשים. יחד עם זאת תמיד צריך להתייחס לכל מטופלת בפני עצמה וע״כ בדיקת כירורג שד שיעריך את דרגת הסיכון שלך ויבצע בדיקת שד היא חיונית בבריאות, דינה

הי. בת 43. דודה שחלתה בסרטן השד. בבדיקת ממוגרפיה רשום גושים ברקמה הרכה. קשרית קטנה בעומק השד בmlo בלבד. יתכן בלוטת לימפה אינטר ממרית תקינה. לא נראו הסתייגויות פתלוגיות רקמה פיברוגלנדולרית ארכיטקטורה תקינה צל העור והפטמה תקין צינוריות ducts תקינות רושם BIRADS 2 האם בהכרח זה שפיר? האם זה דורש מעקב או ללא משמעות? אני רוצה לקחת כדור אסטרופם ( לדחיית ביוץ על מנת להכנס להריון) האם לאור ממצא זה לא כדאי ? תודה מיטל

הי מיטל, תשובת הממוגרפיה שאותה פרטת היא למעשה תקינה. הממצא המתואר שמתאים לקשרית לימפה תקינה בתוך השד אינו מצוין כחשוד. כדאי להשלים את הממוגרפיה גם בבדיקת US לאור המרקם הצפוף. בכל מקרה כדאי שתהיי במעקב כירורג שד במיוחד בשל הסיפור המשפחתי והטיפול אותו את מתעתדת להתחיל בבריאות, דינה

us שד שמאל בשעה 2 כ - 5 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בעל אקוגניות מעורבות בגודל כ -1 ס"מ , מוכר ויציב. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. birads 2 us שד ימין בשעה 12 סמוך לפיטמה הודגם גוש היפואקוגני , מוגדר בגודל 1.4 ס"מ , ככל הנראה הרחבה דוקטלית בבית השחי אין בלוטות מוגדלות birads 2 יש לי תור לרופאה רק עוד חודשיים בבקשה רציתי לדעת האם הממצא לא תקין ומה עליי לעשות בתודה מראש

שלום, לפי פענוח הרדיולוג הממצא אינו חשוד לסרטן BIRADS2 ולכן יש להגיע לרופאה אך אין סיבה להלחץ! אביעד

שלום, כבר מעל עשור אובחן לי גוש בלחי מעל שריר הלעיסה. כרגע הוא בגודל23*13*28 ממ. גוש סולידי, היפואקוגני, מוגדר היטב עם האדרה באספקט האחורי ודוחק את החלק הקדמי של המאסטר.במשך השנים יש עליה מתמשכת בגודלה אך בקצב מאד איטי עד מילימטר בשנה.וסקולריזציה מעט מוגברת. בעיקר מפריע קוסמטית. האבחנה נקבעה דרך core biopsy. בmri כתוב מתאים ל venus malformation.רב הרופאים ממליצים על מעקב בגלל שיקולי עלות מול תועלת. אחד אמר שכנראה ניתן לכרות דרך הפה.התיעצתי גם עם רדיולוג פולשני לגבי הסקלרוטיזציה והבנתי שגם היא יכולה לסכן את עצב הפנים. איזו שיטה היא הכי בטוחה ומה מומלץ לי לעשות? מצ"ב תשובת שלUS, MRI . תודה מראש

קיבלת תשובה פרונטלית . בברכה דר אברהמי