האם זו פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

19/05/2014 | 17:04 | מאת: רויטל

שלום. אני סובלת מכאב כרוני מזה 5 שנים. הכאב ממוקם באיזור אינטרקוסטאלי תורקלי משמאל (t6-7). לאחר שנה וחצי של כאב היה ממצא על העצב ב MRI ועברתי ניתוח. בניתוח נמצא גידול של כלי דם שלחץ על העצב והוא הוסר. ( AVM) הכאבים הגיבו רק לאוקסיקונטין. לאחר הניתוח היתה הקלה חלקית בכאב לחצי שנה ואז הכאב התגבר ואף החמיר. אני מטופלת במרפאת כאב וניסיתי את כל הטיפולים האפשריים כולל הזרקות למקום, גלי רדיו, צריבה, ליריקה, סימבלטה, אלטרולט, קטדולון, עירוי מגנזיום ולידוקאין ואף ניסיון השתלת קוצב. הגעתי לרמה של 120 מג ליום של אוקסיקונטין . בחודשיים האחרונים מטופלת בדיקור. לפני שבועיים החלו סימפטומים של דלקת בשתן עם אי נוחות ותכיפות , עשיתי תרבית שהיתה שלילית בכל זאת קיבלתי אנטיביוטיקה למשך 5 ימים. במקביל החלו כאבים בשכמה הימנית , חשבתי שזה תנוחתי בגלל שבחמש שנים האחרונות אני ישנה רק על צד ימין. עשיתי מסאג שהקל מעט אבל הכאב חזר כמעט מיד. לפני חמישה ימים החלו כאבים מפשוטים בכל השרירים, בעלי אופי דוקר שורף בהחלתה בשכמיות ושרירי הפנים ובהדרגה לכל הגוף עם כמו חשמל בכפות ידיים ורגליים, חולשה קיצונית עד חוסר יכולת ללכת, מלווה בחום עד 37.7 והצטננות קשה ושיעול ליחתי. הגעתי למיון ובבדיקות היתה לויקופניה קלה ועליה קלה בתפקודי כבד, שחררו אותי בלי אבחנה ואמרו שזה אולי וירוס. האוקסיקונטין לא משפיע על הכאבים האלו. לציין כי בימים הראשונים הכאב הכרוני נעלם וחזר אתמול בלילה. יש לי רשיון לק נאביס, שלא עוזר לשום דבר רק משרה שינה. אני כבר חמישה ימים כואבת ולא מתפקדת ומשום מה נראה לי שהכאבים האלו מתאימים יותר לפיברמיאלגיה. לציין כי לפני שנתיים נבדקתי עי פרופ בוסקילה ששלל פיברומיאלגיה . האם יתכן שהכאב הכרוני שלי התפתח לפיברומיאלגיה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רויטל את סובלת מכאב כרוני ממוקם בבית החזה. יתכן ובמצבים באלה, יכולה להתפתח פיברומיאלגיה. אבל כעת , הכאבים הופיעו באופן חריף, מלווים בחום, נזלת ושיעול, וכן היתה לוקופניה קלה. כל הממצאים האלה מתאימים יותר לאבחנה של מחלה ויראלית בשלב זה. יש לעקוב אחרי הסימפטומים, לנסות למרות הכל לעשות פעילות גופנית מתונה קבועה ולראות איך המחלה החריפה הזו חולפת. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה