לקויות למידה והתקפות זעם

דיון מתוך פורום  קשיים בתפקוד לימודי

24/12/2010 | 08:23 | מאת: ענת

שלום, ביתי בת 10 ולומדת בכיתה רגילה. מאז כיתה א' אובחנה כלקויית למידה: קושי רב בהבנת הנקרא, קושי שליפתי, בכל המקצועות נכשלת עד היום והתסכולים רבים, התקפות זעם בבית מהרגע שנכנסת הביתה ועד שהולכת לישון. אבחון דידקטי נתן הקלות מסויימות בכיתה אך זה לא עוזר. הילדה רק נכשלת, מפריעה ומתוסכלת. לא משתפת פעולה עם מורות לקריאה מתקנת או קלינאיות תקשורת. למרות שמבחן טובה הראה שאין צורך בריטלין הרופאה החליטה לתת כי יש כאן בעיית קשב. הריטלין גומר את הילדה מבחינת התופעות לוואי והריבאונד שאחרי נמשך כמה שעות והמצב בבית גיהנום. הפסקתי את הריטלין ואנחנו לא יודעים איך לתפקד ומה לעשות. הילדה יושבת בכיתה ו"מחממת" את הכיסא. טיפול פסיכולוגי - אין שיתוף מצד הילדה. המליצו לי על cbt וכרגע אני מחפשת מטפל/ת. מה עושים? ממשיכים בריטלין? הילדה לא אלימה ובכיתה רק מפריעה בשיעורים ושמעתי כי כיתות קטנות טיפוליות מכילות ילדים אלימים ואני לא רואה אותה שם. אודה לך על עזרה או עצה כלשהי, החיים בשבילנו בבית הם גיהנום ובעיקר בשביל הילדה. תודה.

ענת יקרה, נשמע שאתם כולכם אכן עוברים ימים קשים ביותר. הקושי של ביתך הוא קוגניטיבי ורגשי, והזעם שלה נובע מתיסכול רב וסביר שמלווה בתחושות נחיתות קשות, ולכן הייתי מציעה להתחיל בטיפול שיתרכז באספקטים הרגשיים עבור בתכם. בשל התנגדותה לטיפול כדאי להתחיל בהדרכת הורים. כמו כן מומלץ להתייעץ עם יועצת בית הספר לגבי כל אלה ולגבי זכויות שיש לכם בקבלת סייעת לימודית בעקבות האבחון. בהצלחה!!

30/12/2010 | 11:57 | מאת: מרינה

קראתי את מה שכתבת וליבי יצא אלייך, והיתי רוצה ליכתוב לך כמה דברים מנסיון: 1. לגבי הריטלין: כמה זמן היא לקחה אותו? איזה מינון? גם לבת שלי היה ריבאונד מטורף, אבל 3 שבועות, ובעיצת הרופאה היחלטתי לעבור איתה את הסבל הזה וזה עבר כלא היה, והיום זה כדור מציל חיים בישבילה, יש לה איכות חיים שלא תותאר. 2. האם המינון שלה נכון? מסיפורים של הורים, היסתבר שמינונים לא נכונים גרומים גם לתופעות נוראיות. 3.לא חייבים ריטלין, יש גם אדרל, קונצרטה, אולי כידי ליבדוק 4.כמו שכתבה גילי, הדרכת הורים והדרכה לילדה, זה עוזר לכולם, אני תמיד אומרת שלילדים האילה יש "הוראות הפעלה" וחייבים לילמוד אותם. אל תוותרי כל כך מהר על טיפול תרופתי, גם אני היתי על הסף אבל זה הישתלם. לא מטיפה חלילה לשימוש בריטלין או דומים לו, אבל תנסי. כדי להיתקדם צריך לזוז...ככה שמעתי איפושהו.

מנהל פורום קשיים בתפקוד לימודי