נוזל בריאות לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב פתוח

08/12/2010 | 11:45 | מאת: שלי

שלוב רב אבא שלי בן 57 עבר לפני כחודשיים ניתוח מעקף בלב לפני כשבוע או קצת יותר הוא התחיל להרגיש בחילות כאבי בטן וקצת לחץ בחזה הוא עבר בדידה אקו לב וגילו שיש לו נוזל בריאה השמאלית ניסו לנקר ולנקז את הנוזל אך ללא הצלחה כי לאבא שלי ירד הלחץ דם ובלל זה הוא התעלף אז נתנו לו טיפול תרופתי פוסיד אם אני לא טועה בשם יש לי כמה שאלות ברשותך 1.למה קורה מצב כזה שיש נוזל בריאות? ממה זה נגרם? והאם יש אפשרות למנועה זאת? 2.האם במצב כזה טוב לעשות יותר תזוזה כמו הליכה של חצי שעה 3 פעמים ביום? או שזה יכול לגרום לנזק בריאות? 3.ממה להימנע כדי לא לגרום נזק לריאות כשיש נוזל בריאות? 4.והאם טיפול תרופתי מספיק כדי שהנוזל יצא? הכירוג אמר שיש בערך ליטר וחצי ושצריך לנקז כי התרופות לא יעזרו במצב כזה וכשהוא לא הצליח לנקז את הנוזל אז אמר שיקח תרופה אבל זמן ממושך האם זה באמת יכול לעזור אני מאוד מצטערת על כל השאלות..אבל כולנו נשארנו עם המון שאלות ללא תשובה כי הרופא המטפל של אבא שלי לא בדיוק עונה לשאלות שלנו תודה רבה לך מראש!!

לשלי השלומות, באמת קשה להתערב בייעוץ לגבי טיפול סביב ניתוחי. שיקול דעתו של המנתח הוא הקובע. בכ?א, הופעת תפליט נוזלי סביב הריאה אחרי הניתוח אינה תופעה נדירה, ובכמות גדולה(1.5 ליטר זה הרבה) צריך באמת לנקז, כפי שניסו. אם לא הצליחו לנקז בדיקור, אפשר אולי עם נקז ממש. במקרים נדירים ומרכבים יש מצב אף לניתוח קטן( תוראקוסקופיה). ייבוש בתרופות בכמות כה גדולה איטי, ולפעמים לא יעיל. התעמלות לא עוזרת לייבוש התפליט. רפואה שלמה! פרופסור סמולינסקי

08/12/2013 | 10:12 | מאת: יעקב בן טוב

נכדי בן 8 עבר ניתוח לב עקב זיהום במסתם . בבדיקת אקט לב מקבל טיפול בגין נוזלים באיזור הריאה או בתוך . אודה על הסבר לגבי המשמעות

מנהל פורום ניתוחי לב פתוח