החלטות לפני כריתה

דיון מתוך פורום  שחזור שד

14/10/2015 | 08:06 | מאת: טל

שלום, בת 37, גידול גדול מאוד (9 סנטימטרים) בחזה לא גדול במיוחד (cup b בחזייה). הגידול לא אלים יחסית ומתקדם לו באיטיות. כרגע ניצבת מול כמה החלטות: 1) מתי לבצע שחזור. כל הכירורגים שאני שואלת בעד לשחזר מיד. כל האונקולוגים שאני שואלת בעד לדחות את השחזור בשנה שנתיים. הצפי ל6 שבועות של הקרנות יומיות אחרי הכריתה. בעוצמה יחסית נמוכה. האם הן ישפיעו על שחזור מידי. האם ניתן לנתח לאחר הרקנות וכמה זמן לאחר הקרנות העור מספיק אלסטי לניתוח. 2) לפני שתי אופציות לגבי הטיפול בסרטן: כריתה מלאה ראדיקלית מידיית כולל עור ופטמה. או המתנה של חצי שנה עם טיפול הורמונלי, דבר שאולי אולי יאפשר שימור עור ופטמה (עדיין כריתה מלאה). מה המשמעות של שימור עור ופטמה לשחזור מוצלח, הן ברמת האסטתיקה, כמות הניתוחים, יכולת התחושה בשד המשוחזר. 3) הינני BMI 38. חלק מהרופאים (כירורגים שד) אמרו לי שעדיף לא שתל אלא רקמות משלי דווקא בגלל שיש לי ממה לתת, וחלק אמרו שעדיף שתל דווקא בגלל שנשים גדולות לא מתאוששות טוב מניתוחים מורכבים וארוכים. אשמח לשמוע דעות מהכיוון הפלסתיקאי. תודה רבה!! טל

טל יקרה, שלושת השאלות ששאלת כרוכות זו בזו. אין מניעה לבצע שחזור שד לפני הקרנות שכן השחזור לא יפגע באיכות או בטיב הטיפול הקרינתי. לעומת זאת הקרינה צפויה לפגוע באיכות השחזור ובתוצאה הקוסמטית בים אם תבחרי בשחזור אוטולוגי מרקמות שלך ובין אם תבחרי בשתל סיליקון. לנשים עם שד קטן אני בדרך כלל ממליצה לעבור שחזור מיידי עם שתל סיליקון. לנשים עם שד גדול אני ממליצה בדרך כלל לא לשחזר מיידית, להמתין מספר חודשים ולשחזר עם רקמה מהבטן. את נמנית על הקבוצה הראשונה כך שהמלצתי בהתבסס על תאורך היא שחזור מיידי עם שתל סיליקון. במידה והקרינה תפגע בשחזור תוכלי תמיד לעשות שחזור מדופן הבטן. לא הייתי ממליצה על שחזור מיידי מדופן הבטן שכן אם הוא יפגע על ידי הקרינה לא תהיה לך אלטרנטיבה טובה. באשר לשימור הפטמה, הוא מאפשר תוצאה קוסמטית טובה יותר אך כאן הייתי נשמעת להמלצת האונקולוג. מקווה שעזרתי... בהצלחה

מנהל פורום שחזור שד