אנזימי כבד

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

22/05/2014 | 15:05 | מאת: אדיט

שלום רב, אני בת 61 , תשעה חדשים לאחר השתלת כבד. מרגישה מצויין, סונר ודופלר כבד תקינים (לפני שבוע). באנזימי כבד עליה ל-פי 2 מהנורמה. אלבומיו תקין. בילירובין תקין . תפקודי קרישה תקינים. עקב רמה גבוהה של פרוגרף בדם (11.2) על 1mg x 2/d הורד המינון לחצי מיליגרם פעמיים ביום. בבדיקה חוזרת כעבור חמישה ימים רמת פרוגרף 4.2 שאלתי: האם עליית האנזימים יכולה להיות עקב רמות פרוגרף לא תקינות? האם העליה היא סיבה לדאגה/ביופסיה/חזרת המחלה (hcv) והתפתחות אנצפלופטיה שממנה סבלתי הכי הרבה לפני ההשתלה ?? תודה, אדיט

23/05/2014 | 17:19 | מאת:

האנצפאלופטיה כבר לא תקרה. העליייה יכולה להיות קשורה לירידה ברמת הפרוגרף אך יש עוד סיבות רבות לכך.. בטח חזרו על אנזימי הכבד ועוקבים אחריהם בקפדנות ומיידית כדי להחליט על המשך ברור וטיפול.

23/05/2014 | 20:46 | מאת: אדיט

תודה על תשובתך. שאלתי-העליה באנזימים-על מה יכולה להצביע: דחיית הכבד המושתל? ה-hcv כבר פגע בכבד החדש אחרי 9 חדשים? אני מאד מודאגת!