כבד וטחול מוגדלים

דיון מתוך פורום  מחלות כבד

07/02/2014 | 20:16 | מאת: קרן

שלום רב, בעלי בן 45 בריא בד"כ. נוהג לרוץ כ-5-6 ק"מ מספר פעמים בשבוע. בחודש האחרון סבל מעייפות (שהשתפרה לגבריו) ומכאבי בטןתחתונה ומפשעה. בהתחלה רק בריצות ואח"כ כל הזמן. בבדיקת אולטראסאונד - נמצאו: כבד מוגדל - 17 ס"מ טחול מוגדל - 13.1 ס"מ בדיקות דם תקינות לחלוטין - כולל אנזימי כבד, alkeline , ספירת דם ו-CRP. היום הוא עשה צילום חזה לחיפוש אחר בלוטות לימפה מוגדלות. צילום החזה היה תקין לחלוטין. כמו כן נשללה צהבת C, לצהבות אי ובי הוא מחוסן. מחלת הנשיקה - זיהום בעבר. הרופאים שלחו אותו לבדיקות: דופלר ורידים עמוקים ברגלים דופלר מערכת פורטלית סי טי בטן ואגן. האם לאור בדיקות הדם התקינות שכללו כאמור תפקודי כבד תקינים, וCRP תקין, צילום החזה ששלל בלוטות לימפה מוגדלות - הסיכון לבעיה רצינית חס וחלילה ירד משמעותית? מה עלולה לדעתך להיות הסיבה למצב כפי שתיארתי? האם יתכן שהייתה לו מחלת הנשיקה למשל לפני כחודשיים, נוגדי igm ירדו אך התסמינים נשארו? כמובן שנמשיך בבדיקות, אך חשוב לי לשמוע את הערכתך לגבי המצב ולגבי הסיכון חס וחלילה למשהו רציני בנתונים האלו. תודה!

09/02/2014 | 19:31 | מאת:

נראה אכן שמפלס החרדה יכול לרדת אך כמובן צריך להשלים את הברור.לא אוכל לדעת את הסיבה אלא עם השלמת הברור.